سهم الارث زوجه چقدره؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۸۸ #85560637

مرد متوفایی یک قطعه زمین به ارزش ۸۰۰ملیون تومان دارد،ویک وام بانکی به مبلغ۸۰ملیون تومان،وراث او شامل همسر دوم و دو فرزند از همسر اول که فوت کرده است،بافرض اینکه هر دو همسر مهریه خود شونو بخشیده ان،سهم الارث زوجه مشخص کنید.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر زوج همسر داشته باشد، سهم الارث او یک هشتم میباشد

باسلام
۱-در ابتدا لازم است دقت داشته باشید که ترکه (ماترک) متوفی، ممکن است اموال و دارایی مثبت ویا دیون و بدهکاری [یا ترکیبی از هردو]باشد،
مگر اینکه میزان بدهی ها بیش از دارایی باشد که در این صورت ورثه می توانند کل ترکه را «رد» کنند ؛ اما در صورت «قبول ترکه» ورثه موظف هستند ابتدا بدهی های مرحوم را پرداخت نماید.
۲-اما در فرض سوال جنابعالی در صورت قبول ترکه توسط زوجه، پس از کسر دیون متوفی، سهم وی یک هشتم(۱۲/۵٪) از ماترک می باشد.

سهم الارث زوجه یک هشتم از اموال می باشتد

با درود سهم زوجه پس از کسر مخارج کفن و دفن. و تجهیز متوفی و دیون او، یک هشتم از اموال منقول و قیمت اموال غیر منقول ارث می‌برد

سلام
پس از کسر دیون متوفی سهم الارث زوجه یک هشتم از قیمت ملک میباشد

باسلام اگرمتوفی فرزند هم داشته باشد سهم زوجه یک هشتم خواهدبود.

سهم الارث یک هشتم میباشد