آیا میتوان در مهریه ذکر نمود که نصف اموال زوج به همسرش برسد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳,۴۷۲ #85530878

با سلام

چگونه در مهریه ذکر کنم که ۵۰ درصد از مالکیت های مرد به زن برسد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . به عنوان شرط ضمن عقد قید شود که هر چه زوج در طول زندگی زناشویی به دست بیاورد باید نیم از آن را بلا عوض به زوجه تملیک نماید .

چنین چیزی در شرط ضمن عقد نافذ نیست ولیکن اگر زوج بخواهد زوجه را بدون دلیل طلاق دهد بایستی نصف اموالی که بعد از ازدواج بدست آورده را به زوجه بدهد .

با سلام
با توجه به اینکه باید میزان و نوع مهریه باید به طور دقیق معین باشد امکان دارد به علت مبهم بودن مورد پذیرش قرار نگیرد .

مهریه باید دارای شرایط زیر باشد :

۱- مالیت و ارزش دادوستد داشته باشد.
۲- زن بتواند مالک آن بشود. مثلا اموالی که متعلق به عموم است مثل پارک ، خیابان و … یا اموالی که در رهن دیگری است را علی‌رغم آنکه ارزش مالی دارد، نمی‌توان به عنوان مهریه تعیین کرد.
۳- شوهر باید از اموال خود مهریه زن را تعیین کند یا آنکه اموال دیگری را با اجازه ی او به مهر زن درآورد.
۴- مهریه باید معین باشد. یعنی طرفین نمی توانند یکی از خانه یا ماشین یا سکه را به طور مردد به عنوان مهریه تعیین کنند.
۵- مهریه باید معلوم باشد: جنس، وصف و مقدار مهریه باید دقیقا مشخص شود تا طرفین جاهل به آن نباشند.
۶- مهر بایستی منفعت عاقلانه و مشروع داشته باشد. مثلا یک کیلو پرمگس و موی سرو مواد مخدر و اعضای بدن را نمی توان به عنوان مهر قرار داد.
۷- شوهر باید بتواند آن را تسلیم زن کند. مثلا انگشتری که در دریا غرق شده است را نمی توان مهر زن کرد.

خیر مهریه باید دقیق و معین باشد
می توان به عنوان شروط ضمن عقد ذکر کرد

چنین چیزی در شرایط ضمن عقد نوشته میشود اگر چه متن چاپی شرایط ضمن عقد مربوط به تنصیف دارایی در زمان طلاق است، ولی میشود شرط مزبور را به طریقی در شرایط ضمن عقد گنجاند. هر چند در اصل صحت وضع چنین مهریه ای هم به علت مبهم بودن میزان و نوع مهریه تردید وجود دارد.

با سلام و احترام
در صورتی که در عقدنامه شرط اول توسط زوجین امضا شده باشد و زوج بدون دلیل زوجه را مطلقه نمایید نیمی از اموال زوج به زوج می رسد در رابطه با مهریه به میزان مقدار مهریه اموال زوج توقیف خواهد شد