ورثه میتونن سوگند تکمیلی ادا کنند؛ در حالی که شاکی اصلی فوت کرده؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۴ #85346675

بعد از فوت شاکی ۴ نفر از ورثه شاکی من شدن که موضوع مالی هست در شورا الان ورثه درخواست ادای سوگند تکمیلی کردن بعد از شهادت فردی مجهول که اصلا نمیشناسم این شاهد معرفی شده.
این ۴نفر ورثه الان متهم به سوگند دروغ هستن در شعبه دیگری که مدارک به ارائه کردم به شعبه.

مشاوره حقوقی ارث
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. سوگند تکمیلی در واقع سوگندی هست که مدعی به علت اینکه مدارک و دلایلش ناقصه، از دادگاه درخواست میکنه. اگر سوگند بخوره ادعاش اثبات میشه. لذا درصورت اثبات سوگند یا شهادت دروغ، به مجازات ماده ۶۴۹ و ۶۵۰ محکوم می گردد که جزای آن این است که هر کس در دعوای حقوقی یا جزائی قسم دروغ بخورد و یا سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد‌ شد یعنی قاضی باید مرتکب را به حداقل شش ماه و حداکثر دو سال حبس محکوم نماید و همچنین در ماده ۶۵۰ درباره شهادت دروغ این گونه بیان شده است که هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده ‌میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد .