شرایط تغییر نام چگونه است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۴۱ #85310581

سلام من اسمم فاطمه ست میخواستم بدونم میتونم اسمم رو توی شناسنامه تغییر بدم؟!

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله اما..
به موجب رای وحدت رویه مورخ ۲۲/۱/۱۳۶۲ هیئت عمومی دیوان عالی کشور و رویه عملی و حال حاضر دادگاهها، تغییر اسم کوچک (تغییر نام)، در صلاحیت دادگاههای دادگستری ( دادگاههای عمومی حقوقی) است. و برای این امر باید دادخواست بدهید در دادگاه به طرفیت ثبت احوال محل صدور شناسنامه و مدارک لازم جهت انجام این امر : همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی و استشهادیه با امضا۲شخص عاقل و بالغ و دادخواست و مراجعه به خدمات قضایی استدر روز جلسه رسیدگی، خواهان باید شهود خود را حاضر کند
اداره ثبت احوال معمولا از طریق نماینده ثبت احوال، طی لایحه ای مخالفت خود را با تقاضای خواهان ابراز می دارد. حکمی که دادگاه صادر می کند ظرف بیست روز از ابلاغ دادنامه، قابل اعتراض (تجدیدنظرخواهی) است. در صورت تجدیدنظرخواهی، پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال خواهد شد. نهایتا اگر نتیجه مثبت حاصل شود، خواهان با مراجعه به دادگاه بدوی، تقاضای صدور گواهی قطعیت دادنامه را می کند و با دریافت این گواهی، متعاقبا با مراجعه به ثبت احوال، و ارائه مدارک لازم ازقبیل چند قطعه عکس و تهیه فیش واریزی، ظرف مدت کوتاهی حدودا یک الی دو هفته ی کاری، شناسنامه با اسم جدید دریافت خواهد کرد.

تغییر نام های ممنوع و همچنین تصحیح اشتباه در ثبت جنس صاحب شناسنامه، مستقیما، در صلاحیت هیئت حل اختلاف ثبت احوال بوده ضرورتی به تقدیم دادخواست در دادگاه نیست. اخیرا، دیوان عدالت اداری رایی صادر کرد که خواهان برای تغییر نام کوچک می تواند مستقیما به اداره ثبت احوال مراجعه کند؛ اما اداره ثبت احوال، قیدی به آن اضافه کرد و بدین شرح و به بیان ساده: اسمی که شخص می خواهد برای خود انتخاب کند باید از اسم نخستین (اسم اولی که در شناسنامه داشته) تعداد فراوانی بیشتری داشته باشد. یعنی مثلا، اگر اسم شناسنامه ای کسی قاسم باشد می تواند به محسن یا مصطفی یا علی، محمد، حسین و … مستقیما از طریق اداره ثبت احوال اقدام کند. در غیر این صورت، چاره ای جز مراجعه به دادگاه نخواهد داشت. مثلا شخصی که نام او در شناسنامه مهدی است، امکان اینکه از طریق اداره ثبت احوال بتواند اسم خود را به همایون یا ارسلان یا داریوش تغییر دهد؛ بنابراین، چاره ای جز اقدام از طریق دادگاه حقوقی نخواهد داشت.

ابتدا از طریق اداره ثبت احوال و در صورت عدم موفقیت از طریق دادگاه اقدام فرمائید

سلا م در مورد تغییر نام با توجه به پرونده های مکرری که بنده داشتم خدمتتون عرض کنم که بیشتر تغییر نام ها در صلاحیت دادگاه عمومی است و برای اینکه تا جاییکه ممکن است شانس شما بیشتر باشد باید یک سری یموارد را در نظر بگیرید این را هم خدمت شما عرض کنم دعوای تغییر نام مانند کلیه دعاوی یکبار رسیدگی می شود لذا پیشنهاد می گردد حتما از طریق سایت از یک متخصص مشاوره بگیرید.

سلام و درود.
برای تغییر نام دو روش اصلی و عملی وجود دارد.

اول مواردی که در قانون پیش بینی شده است و توسط ثبت احوال انجام می گیرد.
دوم مواردی که در قانون به صورت صریح ذکر نشده و باید از طریق دادگاه پیگیری نمود.

گروه اول را قانونگذار در ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور (اصلاح در سال ۱۳۶۸) در رابطه با تغییر نام کوچک در شناسنامه ذکر کرده است که می توانید مطالعه نمایید.

روش دوم پیگیری از طریق دادگاه است و رویه آن از طریق دادگستری به شکل زیر است:

پس از تنظیم و ثبت دادخواست تغییر نام به طرفیت اداره ثبت احوال در دفتر خدمات قضایی، تاریخ جلسه رسیدگی دادگاه از طریق پیامک مشخص می شود.

استشهادیه ای تنظیم نمایید و بهتر است توسط ۴ نفر امضا شود (امضای استشهادیه توسط دو نفر هم قابل پذیرش است.)

در روز جلسه رسیدگی، شما باید شهود خود را حاضر کنید تا شهادت بدهند.

البته اداره ثبت احوال معمولا از طریق نماینده ثبت احوال، طی لایحه ای مخالفت خود را با تقاضای شما ابراز می دارد. چرا که اداره ثبت احوال اعلام کرده است که «اسمی که شخص می خواهد برای خود انتخاب کند باید از اسم نخستین (اسم اولی که در شناسنامه داشته) تعداد فراوانی بیشتری داشته باشد.»

البته موارد زیادی داشته ایم که تغییر نام مذهبی انجام شده است.

پس از رسیدگی رای بدوی (اولیه) صادر می شود که اگر احیانا به نفع شما نبود می توانید ظرف بیست روز تقاضای تجدید نظر نمایید تا دوباره رسیدگی شود.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما

می توانید از طریق دادگاه حقوقی دادخواست تغییر نام بدهید.

سلام با توجه به اینکه نام شما فاطمه می باشد مورد قبول هیات جهت تغییر نام قرار نمی گیرد..تغییر نام مشروط به شرایطی و در مورد اسامی خاص یابا معانی غیر عرفی وشرعی وآن هم در موارد محدود پیش بینی شده است.

سلام بله امکان تغییر آن وجود دارد البته بایستی مراحل قانونی آن را از طریق ثبت احوال طی نمایید