چگونه می توانم نفقه فرزندم را دریافت کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۷ #85208560

سلام... من یکسال است که از همسرم جدا شدم ... فرزند دو ساله ای دارم که حق سرپرستی با من است...همسرسابقه ام جز یارانه هیچ نداره .. و یارانه فرزندم بدلیل قطع یارانه من در حساب ایشون واریز میشه... آیا من به عنوان نفقه فرزندم می تونم از دادگاه درخواست کنم نفقه ایشون توقیف و به من پرداخت بشه...

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : با طرح دادخواست مطالبه نفقه اقارب میتوانید و از زمان طرح دادخواست مشمول نفقه خواهید شد که البته تمکن مالی پدر شرط بسیار قوی ست .و البته مابقی بحث ، تایید نظر دوستان عزیز است .

سلام با مراجعه به دفتر خرمات قضایی دادخواست مطالبه نفقه مطرح نمایید . در صورت عدم توافق بر مبلغ معین در جلسه اول رسیدگی در نهایت مطابق نظر کارشناس رسمی حکم محکومیت پدر صادر می شود .ضمنا حق شکایت کیفری هم دارید .

متوجه نشدم ازاینکه گفتید نفقه ایشون توقیف ، یعنی چه
به هرحال شما می توانید بابت نفقه فرزند اقدام نمایید

طبق م۱۱۹۹ ق مدنی:
در صورت فوت پدر یا عدم توانایی مالی او نسبت به پرداخت نفقه ،برعهده‌ی پدربزرگ پدری وهرچه بالاتر رود خواهد بود. در صورت نبود یا عدم قدرت اجداد پدری، پرداخت نفقه بر عهده‌ی مادر است.اگر مادر نیز در قید حیات نباشد یا قدرت مالی نداشته باشد بر عهده ی پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌های مادری و مادر بزرگ های پدری است. اگر چند نفر از اجداد و جدات مذکور در یک سطح از قرابت باشند، مسئولیت پرداخت نفقه به طور مساوی بین آن ها تقسیم می‌شود.

با سلام
اگر فرزند دختر کمتر از ۹ سال و پسر کمتر از ۱۵ سال باشد به استناد ماده ۶ قانون حمایت خانواده کسی که طفل را نگهداری می‌کند مثل مادر می‌تواند برای گرفتن نفقه او علیه پدر یا جدپدری به دادگاه رجوع کند.
همچنین یارانه فرزند را صرفا در قالب مطالبه نفقه می توان درخواست نمود.