آیا از فروشنده به خاطر عدم تحویل ملک و نیمه ساخت رها کردن آپارتمان، میشود مطالبه خسارت نمود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۰۱ #85195359

در مبایعه نامه خسارت روزی ۵۰ هزار تومن زدیم ولی نسبت به آپارتمانی که خریدیم خسارت کم زدم حالا فروشنده از عمد نمیخواد خونه رو تحویل بده و میخواد اذیتم کنه تحویل نده چون خونه ها گرون شده و در ارزانی یه واحداشو به من فروخت و من خریدم ولی واحدهای دیگشو به نرخ خوب فروخت و تکمیل کرده و میخواد تحویل بده اما واحد آپارتمان منو نیمه کاره در حالت سفت کاری رها کرده و میگه تحویل مقدور نیست و کلی داستان میگه که تو باید افراز کنی و بعد باید دو سال بدوی و بازم خونه رو نمیتونی قانونی بگیری حالا میشه یه دادخواستی بدم که این خسارت ۵۰ هزار تومن کمه و میخواد من خسته بشم و باهاش توافق کنم که پول بیشتر از من بگیره، فقط میخام ببینم راهی هست که خسارت بیشتر از فروشنده از طریق مراجع قضایی دادخواست بدم که به خاطر خسارت بیشتر مجبور بشه خونه رو تحویل بده. در ضمن یه خسارت دیگه هم آخر مبایعه نامه نوشتیم (درصورت عدم وصول تعهد طرفین چه فروشنده و چه خریدار هر دو موظف به پرداخت ۱۵ درصد قرارداد در صورت عدم وصول تعهد طرفین میباشد) ولی میگن یه خسارت تعلق میگیره و حتی خسارت دو تاشم تعلق بگیره بازم به نفع فروشنده هست واسه همون میخاد تحویل نده و به قیمت بیشتر بفروشه و واسه همون درستش نمیکنه وگرنه چطور داره واحدهای دیگشو درست و تکمیل کرده ولی تنها تواون آپارتمان واحد من مونده. بالاخره تکلیف خسارت بیشتر از فروشنده به خاطر اینکه از عمد خونه تحویل نمیده، میشه گرفت؟

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام، از دادگاه الزام به تحویل ملک را درخواست نمایید، در مرحله اول اظهار نامه ، در مرحله بعدی مطالبه خسارت عدم تحویل ، وجه التزام ذکر شده در قراردااد را درخواست نمایید.

با درود الزام به ایفای تعهد قراردادی را مطرح نمایید

میتوانید وجه التزام را مطالبه نمایید و الزام به ایفای تعهد نمایید.

میتوانید الزام به تحویل مبیع را از دادگاه بخواهید و اگر خسارت بابت خسارت عدم تحویل مبیع در موعد مقرر است میتوانید مطالبه کنید

به غیر از اقدام قانونی راه کاری ندارید ،ابتدا به امر می بایست یک اظهار نامه مطابق ماده ۱۵۶ قانون ائین دادرسی مدنی برای ایشان ارسال نمائید با مضمون ایفای تعهد وتکمیل ساختمان ،و پس از مهلت مذکور می توانید بر حسب عدم ایفای انجام تعهد الزام ایفای تعهد به انضمام مطالبه خسارات مندرج در قرار داد را مطالبه نمائید ،بر اساس مفاد قرار داد می توان بر هریک وضعیت حقوقی وضع وپیگیری نمود برا یاحقاق حق سپری شدن وقت ملاک نیست زیرا از طریق قانون کلیه خسارات خود را تا زمان صدور رای قطعی می توانید مطالبه کنید . و برای پاسخ دقیق می بایست مبایعه نامه رویت و تمام موارد مندرج بررسی تا بتوان اقدام عاجل را شرح داد.

سلام
اگر برای تحویل خانه موعدی مقرر شده از طریق دادگاه الزام به انجام تعهد را بخواهید ولی خسارت بیشتر ممکن نیست