آیا میتوانم با وجود قرارداد نبستن با کارفرما،مطالبه حق و حقوق معوقه را درخواست نمایم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۸۴۸ #85086626

باسلام
بنده بدون قرارداد و فیش حقوقی و فقط با رد شدن بیمه، قرار شفاهی بر کار با یک رقم مقطوع با کارفرما بستم و در ۲۰ تیر کارفرما با این ادعا که کار در زمان مد نظر ایشون بطور کامل انجام نشده، عذر بنده رو خواست و تسویه حسابی هم نکرد،هرچند که هیچ قراردادی هم بین ما منعقد نشده و کلیه مراحل و زمان انجام کار و .. بصورت شفاهی بوده، پرداختهای کارفرما به بنده به شکل ماهیانه تا انتهای پارسال بوده که امضای دریافت هم گرفته و از ابتدای سال هیچ پرداخت وجه و امضایی نداشته.
بنده میخواستم بپرسم که اگر شکایت کاری داشته باشم با توجه به اینکه ماهیت قرار شفاهی پرداخت مبلغ معین بود حتی در اتمام کار، میتوانم ادعای پرداخت حقوق ماهیانه ای داشته باشم برای این چند ماه که کار کردم و پرداخت نشده؟ یا راه دیگری پیشنهاد میفرمایید؟
خیلی تشکر میکنم

مشاوره حقوقی اداره کار
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله می توانید از طریق اداره کار به استناد وجوه واریزی و شهادت شهود رابطه کاری را ثابت و حقوق خود را مطالبه کنید.

سلام
با مراجعه به اداره کار محل خدمت اقدام به طرح شکایت از کارفرما نمایید

میتوانید به اداره کار مراجعه نمایید و از ایشان شکایت نمایید .

بر اساس اظهارات شما نوع قرارداد پیمانکاری است. اما از انجا که قراردادی ندارید که ادعای شما را ثابت کند. مدعی رابطه کارگری شوید تا یا از این طریق به حقوق خود برسید یا کارفرما برای رد رابطه کارگری مجبور به اقرار به قرارداد پیمانکاری شود.
البته موضوع به سوال و جواب و توضیحات و راهنمایی بیشتر دارد.

با درود اگر نوع قرارداد شما رابطه پیمانکاری نباشد شما به استناد همان قرارداد شفاهی کار و پرداخت ماهیانه حقوق و بیمه میتوانید رابطه کارگر و کارفرمایی را اثبات و در اداره کار نسبت به مطالبه حقوق خود اقدام نمایید.

با سلام
با توجه به ماده ۷ قانون کار قرارداد شفاهی از نظر قانون کار معتبر می باشد و اثبات بیش از حداقل حقوق به عهده کارگر می باشد وپرینت حساب یکی از دلایل می باشد درهر حال تشخیص حقوق بیش از حداقل وبقیه موارد بر عهده مراجع حل اختلاف کار می باشد.