بعد از گذشت یک سال از قرارداد ادعای نداشتن تاریخ در شرط و پاس نشدن چک را دارد و خواهان بطلان معامله است چه باید کرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۰۶ #85083754

با سلام بنده ملکی را در تاریخ ۴/۹۸خریدم که مبلغی جهت تنظیم سند طی چکی به بنگاه دادم ولی فروشنده در تاریخ مشخص در محضر حضور نیافت تملم چکهای من سر تاریخ پاس شد ولی چک اخر من که برای تنظیم سند بود به بانک نبرده و برگشت نزده ولی به علت اینکه در قراردلد نوشته شده در صورت پاس نشدن هر کدام از چکها فروشنده میتواند معامله را یک طرفه فسخ نمایید بعد از گذشت یک سال از قرارداد ادعای نداشتن تاریخ در شرط و پاس نشدن چک را دارد و خواهان بطلان معامله دارد در صورت امکان راهنمایی بفرمایید ممنونم

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام متن قراردادنیازبه بررسی دارد.

با درود شما می‌بایست گواهی عدم حضور می‌گرفتید، لیکن اگر در تاریخ مقرر چک موجودی داشته باشد معامله قابل فسخ نیست‌ مضافا این که مدت زمان نامتعارفی نیز از وقوع بیع گذشته است

باسلام
اولا اشتباه کردین که از بابت مبلغ شرط جک دادین ضمنا باید در تاریخ مورد نظر تنیم سند در دفتر مربوطه حضور یافته عدم حضور میگرفتین

باید گواهی عدم پرداخت را دریافت می شد تا به استناد قرارداد بتوان اقدام کرد البته متن قرارداد نیاز به بررسی دارد.

گواهی عدم حضور می گرفتید خیلی بهتر می شد و لی الان یک اظهارنامه ارسال کنید و از طرفتون بخواهید که به تعهد ش عمل کند و بعد از مهلتی که به او می دهید دادخواست مطرح کنید

با سلام
با توجه به توضیحات مذکور اولا وجود وجه در تاریخ چک ملاک وشرط تحقق شرط است واینکه در تاریخ چک پولی در حساب شما بوده معادل مبلغ چک یا خیرثانیا برگشت چک بعد از یک سال از تاریخ مقرر محل شبهه برای بطلان یا فسخ قرارداد است
توصیه میشود با توجه به اینکه پرونده ملکی می باشد از مشاوره ویا همراهی وکیل غفلت ننمایید

درود
اگر وصول چک مشروط به تنظیم سند بوده با داشتن گواهی عدم حضور برای تنظیم سند ایشان نمی توانند ادعای فسخ به این علت را داشته باشند.