آیا من و خواهرم که 26 ساله میباشد میتوانیم به صورت مستقل زندگی کنیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۸۰ #84986

با سلام. من و خواهرم ۲۶ و ۲۳ هستیم. خانواده، ما را از ادامه اشتغال و تحصیل منع کرده. اجازه خروج از منزل را نداریم. ما را محدود به خواستگارهای فامیل کرده اند و فشار می آورند که ازدواج کنیم. در معرض انواع تهدید و بی احترامی قرار می گیریم. من و خواهرم قصد ترک منزل را داریم. ولی می دانیم چنانچه ما را بیابند قصد جانمان را خواهند کرد. این حقیقت را پذیرفته ایم.
لکن از نظر قانون، آیا می توانیم در شهری دیگر درخواست تعویض گذرنامه کنیم؟ آیا خانواده می تواند ما را ممنوع الخروج کند؟ چنانچه از یک دوست کمک بگیریم، آیا خانواده می تواند از او شکایت کند؟

مشاوره حقوقی ممانعت از حق
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دختر به سن قانونی رسیده باشید می تواند خودش برای زندگی و اینده خود تصمیم بگیرد

فرزند دختر با رسیدن به سن قانونی می‌تواند

جداگانه از والدین زندگی نماید و علی الاصول شرایط خاصی ندارد

مطمئنا هیچ پدر و مادری مانع خوشبختی فرزندش نمی شود.

اصلا به این گزینه فکر نکنید که بخواهید رابطه خود را با والدین تان قطع کنید

ضمن این که خداوند شدیدا فرزند را از قطع رابطه با والدین نهی می کند

شما دوخواهر مستقل هستید و اختیار باخودتان‌هست وکسی نمی تواند شما رامجبور کند

با سلام هر چند با توجه به رشید بودن شما کسی نمیتواند شما را اجبار به موضوع ازدواج نماید و در زمان امضای هرگونه عقدی رضایت و اراده شما نیاز است و همچنین عمل خانواده در ممانعت از خروج و مراوده اجتماعی شما خلاف قانون است ولی خروج و اخذ گذرنامه شما منوط به اذن پدرتان خواهد بود. در صورتی که اشتغال به کاری ندارید همچنان نفقه شا بر عهده پدرتان است. خروج شما از منزل چنانچه قادر به ادامه و اداره زندگی خود به شکل متعارف هستید مانعی ندارد ولی رعایت عرف و فرهنگ حاکم بر زندگی خانوادگی شما ایجاب میکند که در این راستا محتاط باشید.

با توجه به اینکه به سن قانونی رسیده اید میتوانید به صورت مستقل زندگی کنید و هیچ کسی نمیتواند مانع شما شود و در صورت ایجاد مزاحمت میتوانید با پلیس تماس گرفته و علیه ایشان شکایت کنید. برای تعویض گذرنامه باید به اداره گذرنامه مراجعه کنید.