آیا امکان مطرح کردن شکایت چک برگشتی، در محلی خارج از محل سکونت خوانده و خواهان وجود دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۸۲۱ #84980048

آیا امکان دارد چک برگشت خورده حقوقی در تهران در محلی خارج از محدوده خوانده و خواهان و بانک محال الیه رسیدگی شود؟
آن هم در ناحیه ای که از خوانده و خواهان و بانک مذکور بسیار فاصله دارد؟

مشاوره حقوقی چک
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام چنانچه محل وقوع قرارداد در آنجا باشد امکان پذیر می باشد

با سلام
در مورد شکایت کیفری همون دادگاهی که چک در انجا برگشت خورده است (محل وقوع جرم)
دادخواست حقوقی هم قانونا منعی در محل انعقاد قرارداد یا انجام تعهد ندارد اما رویه قضایی همون اصل بر محل اقامت خوانده را مبنا قرار داده و رسیدگی میکنند

باسلام خیر عدم صلاحیت میخورد
و فقط محل اقامت خوانده و محل برگشت خوردن چک امکان اقامه دعوی می باشد مگر اینکه بر مبنا قرارداد باشد که در محل انعقاد قرار دادهم می شود

صرفا دادگاه محل اقامت خوانده یا دادگاه محل صدور گواهی عدم پرداخت

بابت شکایت چک برگشتی ( کیفری )
دادگاه عمومی محلی که گواهی عدم پرداخت چک در حوزه آن صادر شده، صالح به رسیدگی بزه صدور چک بلامحل است.

با سلام اصل بر صلاحیت محل اقامت خوانده در مورد اموال منقول است . در مورد چک محل بانکی که چک برگشت خورده نیز صالح به رسیدگی است.

سلام
اگر چک بابت قرارداد بوده باشد و اقامتگاه قراردادی مورد توافق قرار گرفته باشد ممکن است در محل وقوع قرارداد مطالبه شود