برگشت زدن چک امانی چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۴,۶۷۹ #84400

با سلام
من برای شرکتی کار می کردم و چک در وجه حامل به مبلغ ۱۰ میلیون تومان برای حسن انجام کار به شرکت دادم(البته بدون قید حسن انجام کار در چک) پس از اتمام قرارداد چک رو به من پس ندادند و توسط شخص دیگری چک رو برگشت زدند. من از مدیرعامل شرکت به جرم خیانت در امانت شکایت کردم و ۶ نفر شاهد هم جلوی بازپرس حاضر شدند و شهادت دادند که چک امانت بوده ولی مدیر عامل شرکت مدعی شد که اصلا چکی از من دریافت نکرده. پس از چند جلسه بازپرسی برای بازپرس مشخص شد که شخص مذکور دروغ میگه و چک دریافت کرده و این مسئله رو در پرونده قید کرد و پرونده برای حکم نهایی به دادگاه فرستاده شد ولی در دادگاه قاضی بدون توجه به شهادت شهود و تشخیص بازپرس اونهارو تبرئه کرد و گفت که اونها چک نگرفتند و شما اگر شکایتی دارید برید از کسی که چک رو برده بانک شاکی بشید. حالا سوال من اینه که با توجه به حامل بودن چک و گذشت دو سال از این ماجرا و اینکه کسی که چک رو برده بانک هیچ طلبی از من نداشته و نمیتونه ادعایی داشته باشه آیا من از طریق شکایت از اون می تونم در نهایت خیانت در امانت شرکت مذکور رو اثبات کنم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هر کس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی‌ علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد، اثبات امر بر‌ عهده او است.

با سلام
خیر نمیتوانید از ایشان شکایت کیفری کنید و در صورت مطالبه وجه توسط ایشان به دلیل شخص ثالث با حسن نیت بودن شما محکوم به پرداخت میشوید مگر خلاف آن ثابت شود شما میتوانید دادخواست استرداد لاشه چک رو به شرط اثبات آن بدهید

مدیر شرکت از عدم اطلاع یا جهل شما نسبت به موضوع چک امانی استفاده کرده و بافرض حقیقت داشتن اظهارات جنابعالی میشود گفت خیانت در امانت کرده اما برای اثبات آن باید ادله کافی در دست شما باشد چیزی مانند:
۱-توالی زمانی صدور چک و عقد قرارداد کاری
۲-کوچکترین اشاره ایی که ممکنه نشون بده در قرار بینتون چکی رد و بدل شده
۳- موارد مشابه به کاری گیری افراد و اخذ تضمین (چک امانی ده میلیونی )

یه دونفر دیگه هم مث خودتون پیدا کنین که همزمان با شما کار میکردن در شرکت و از اونام چک امانی گرفته شده حالا چه در وجه حامل چه در وجه شرکت یا غیره .. اگر چنین مواردی پیدا کنید می توانید قاضی را مجاب کنید که چک را از بابت حسن انجام کار و بصورت امانی داده اید نه در وجه حامل و برای امر دیگری .... اما در پشت پرده قطعا هیچ مدیر شرکتی چنین بی آبرویی بار نمی اورد و بخاطر موقعیت شرکت و اعتماد سازی و بازار گرمی و این ها مجبور است نسبت به امانت صداقت نشان دهد مگر انکه بین شما و مدیر شرکت مشکل مالی پیش امده باشد و شما نسبت به حامل بودن چک امانی و تبعات آن بی اطلاع باشید و از این طریق شمارا اذیت کنند تا جبران مافات کنید..علی ایحاله میشود گفت به علت حامل بودن وجه چک شما دستتون جایی بند نیست مگر انکه از طریق مواردی که عرض کردم نسبت به مسئله اقدام کنید تا قاضی مجاب شود.
البته حق اجرای کامل قرارداد هم برای شرکت مفروض هست ینی شرکت میتونه حتی پس از اثبات قبض و اقباض چک در دادگاه از این طریق که شما در قرارداد کارشکنی کرده ایید یا عدم حسن انجام کار داشته ایید، اقدام حقوقی کند.

خیر به دلیل اینکه چک حامل میباشد و شما هیچ قیدی در خصوص ضمانت و یا امانتی بودن در چک و یا قرارداد نکرده اید لذا نباید چک را وصول کنید و سپس مجددا باید شکایت خود را مطرح نمائید و فردی که صاحب چک میباشد را معرفی کنید. ولی اگر مدرک نداشته باشید نتیجه ای نخواهد داشت.