ما چجوری میتونیم عدم حضور اون رو ثبت کنیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۵ #84377870

با سلام و درود
مغازه ای رو فروختم و ۵۰% مبلغ رو دریافت کردم و در قول نامه محضری شرط کردیم که فلان تاریخ خریدار برای دریافت وکالت بلاعزل در دفتر خانه حاضر بشه و در صورت عدم حضور روزانه مبلع ۵ میلیون ضرر و زیان در نظر گرفتیم . که متاسفانه خریدار در تاریخ مقرر در محضر حاضر نشد و محضر هم به ما گواهی عدم حضور نداد (گفت برای وکالت بلاعزل عدم حضور نمیدن)
۲- آیا برای وکالت بلاعزل میتونیم ضرر و زیان دریافت کنیم؟(عده ای میگن برای وکالت بلاعزل نمیشه ضرر و زیان گرفت)
برای پیگیری مسئاله کشاندن طرف به پای معامله و یا فسخ قرارداد چه باید کنم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما میتوانید برای ایشان اظهار نامه ارسال نمایید و میتوانید در صورت ثبت وجه التزام مطالبه آن را طی دادخواست به دادگاه ارائه نمایید !

اگر جهت تنظیم وکالتنامه موعد و مبلغی بعنوان وجه التزام در نظر گرفته شده باشد ، در صورت عدم انجام تعهد و عدم حضور در موعد مقرر امکان اخذ خسارت قراردادی و یا وجه التزام میباشد

دفاتر اسناد رسمی امروزه چیزی به نام گواهی عدم حضور ندارند و به جای آن گواهی حضور صادر میکنند و عرفا برای گرفتن این گواهی هر طرفی که تا پایان روز منتظر طرف مقابل باشد گواهی حضور دریافت میکند. لیکن این عرف برای انتقال سند بوده و پیشتر میبایست اسناد و مدارک به دفترخانه تحویل شده باشد تا استعلامات لازم اخذ شود.

دعوی شما یک دعوی الزام به پرداخت جریمه بر مبنای وجه التزام تعیین شده در قرارداد می باشد. این دعوی باید در هیات حل اختلاف یا دادسرا اقامه شود و با شهادت شهود امکان اثبات حضور شما در روز معین در دفترخانه وجود داشته و ایشان نیز باید برای اثبات حضور خود شهادتی ارائه نماید که در صورت عدم اثبات، جریمه به میزان وجه التزام تعیین شده از ایشان قابل اخذ می باشد.

دعوی الزام به تحویل ثمن و خسارت تاخیر تادیه به شرط تحویل ملک به خریدار برای شما ممکن است، لیکن در صورتی که ملک مورد معامله را تحویل نداده باشید امکان به نتیجه رسیدن این دعوی را دچار مشکل میکند.

فسخ قرارداد فقط با توافق دوجانبه یا تخلف از بندهای مشخص در قرارداد که نتیجه آن حق فسخ برای یکی از طرفین باشد ممکن خواهد بود