می تواند به علت عدم افراز دستور فروش بگیرد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۰۲ #84367301

سلام ۴ دانگ یک منزل به نام من و دو دانگ به نام همسر است که در آن ساکن هستیم. اگر همسرم درخواست افزار از ثبت اسناد بدهد آیا می تواند به علت عدم افزار دستور فروش بگیرد و در مزایده سهم من را بایت مهریه بردارد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن، راهی برای اعتراض آن هست یا خیر؟

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
بله امکان مزایده و توقیف سهم شما وجود دارد

بله فروش ملک مشاعی از طریق دادگاه و در مزایده انجام میشود

بله امکان الزام به فروش وجود دارد.

سلام و وقت بخیر.
در صورت اخذ گواهی عدم امکان افراز،خانم شما به عنوان شریک ملک مشاع میتونه از دادگاه تقاضای صدور دستور فروش بکنه.به علاوه اینکه سهم شما به عنوان مهریه که یک طلب هست،قابل توقیف هست و در صورتی که خانم تقاضای مطالبه مهریه بکنه و سهم شما توقیف بشه،اگر فقط همین چهار دانگ به نام شما باشه و ملک مسکونی دیگه نداشته باشید از مستثنیات دین میشه تلفی کرد و رفع توقیف میشه اما اگر از آن طرف در مزایده ملک به فروش بره و سهم شما به پول تبدیل بشه دیگه آن مقدار پول سهم شما مستثنیات دین حساب نمیشه و تا اندازه مهریه قابل توقیف و وصول هست.
موفق باشید

سلام
در صورتی که ملک مشاع به واسطه غیرقابل افراز بودن منتهی به صودر گواهی عدم افراز شود هر یک از مالکین مشاع میتوانند تقاضای دستور فروش ملک را نمایند و در صورت فروش از طریق مزابده زوجه میتواند با معرفی قدرالسهم زوج به عنوان مال در پرونده مهریه تقاضای توقیف انرا نماید امکان اعتراض در صورت توقیف وجود دارد و باید مستدل باشد

اگر شما فقط همین ملک را داشته باشید ، مشمول مستثنیات دین می شوید ، یعنی اگر دادخواست فروش هم تنظیم شود ، بایستی در اداره اجرای اسناد ، اعتراض نمایید که من همین ملک را دارم و در رده ی مستثنیات دین است . و قطعا مورد پذیرش قرار می گیرد و دیگر مبنایی برای مطالبه مهریه ، از این ملک وجود ندارد.

با درود.قانونا هر شریک مشاعی حق دارد تقاضای دستور فروش ملک مشاعی را از دادگاه بخواهد. ولی هرکس هم حق دارد در مزایده شرکت کند اگر فروش نرفت زوجه میتواند بابت مهریه سهم زوج را بنامش انتقال دهد. و در قبال زوج هم حق دارد تقاضای مستثنیات دین بودن وجه حاصل از فروش ملک مشاعی را نماید بشرطی که زوج فقط همین خونه داشته باشد