آیا شهادت کسانی که خود در دعوا حضور داشته اند، مورد قبول واقع خواهد شد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۸۵۱ #84044633

سلام
در خصوص پرونده‌ای به عنوان ضرب جرح عمدی و توهین دادیار منو احضار کرده یعنی ابلاغیه داده با همین موضوعات، بنده هم شکایت کردم طرف مقابل چون محله، محله بومی نشینی هست و همه همو را می شناسند، چون هم قبیله ای هستند، به نفع اون شهادت می دهند من تو دعوا تنها بودم، آنها چهار نفر بودند دعوا در مغازه صورت گرفته من تو شکایت خودمم اسم اون چهار نفر رو آوردم، که همراه متهم چهار نفر دیگه هم در دعوا شرکت داشتند.
آیا اون هایی که من به عنوان کسانی که داخل دعوا بودن شهادتشون قبوله؟
و یا چون خودشون در دعوا حضور داشتند شهادتشون رد میشه؟
آیا میتونه بعد از این شاهد دیگه ای بیاره؟

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شهادت کسانی که دردعوا بودند ، قطعا قابل قبول نیست . چون خودشان متهم هستند

ماده ۱۵۵ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب سال ۱۳۷۸، به ذکر شرایط شاهد اختصاص داشت اما قانونگذار در قانون جدید آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲، به ذکر شرایط شاهد اشاره‌ای نکرده است. به همین دلیل به نظر می‌رسد که این ماده قانونی نسخ شده است. با این حال در خصوص شرایط شاهد، می‌توان به این ماده توجه کرد. بر اساس ماده ۱۵۵ قانون سابق، در مواردی که قاضی به شهادت شاهد به عنوان دلیل شرعی استناد می‌کند، لازم است شاهد دارای شرایطی از قبیل بلوغ، عقل، ایمان، طهارت مولد، عدالت، عدم وجود انتفاع شخصی برای شاهد یا رفع ضرر از وی، عدم وجود دشمنی دنیوی بین شاهد و طرفین دعوا و عدم اشتغال به تکدی و ولگردی باشد.

بر اساس ‌تبصره‌های این ماده، در مورد عداوت دنیوی، چنانچه شهادت شاهد به نفع طرف باشد، پذیرفته می‌شود و در صورتی شهادت شاهد پذیرفته می‌شود که بین او و یکی از طرفین دعوا، دشمنی نباشد. این دشمنی باعث می‌شود که بی‌طرفی شاهد مورد تردید واقع شود. این ماده یکی از شرایط شاهد را «نبود انتفاع شخصی برای شاهد یا رفع ضرر از وی» می‌‌داند.بنابراین یکی دیگر از مواردی که شاهد را در معرض اتهام قرار می‌‌دهد دشمنی وی با شخصی است که علیه او شهادت می‌‌دهد؛ بند ۷ ماده ۱۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری سابق این شرط را چنین بیان می‌‌کند: «نبود دشمنی دنیوی بین شاهد و طرفین دعوا»..
بنابراین همچنان میتوان در صورتی که یکی از طرفین دعوا شاهدانی بدون صلاحیت در دادگاه حاضر کند طرف مقابل آنها را جرح کند و شهادت آنها را از اعتبار بیندازد و پذیرش این ادعا با تشخیص مرجع مربوطه است

با سلام
با توجه به اینکه طرفهای شکایت شما ذیسمت در دعوی هستند و با شهادت نفع شخصی برای انها متصور خواهد شد لذا درمقام شاهد نمیتوانند شهادت بدهند واشخاصی غیر از انها باید شاهد معرفی گردند