با توجه به اینکه آسانسور جزء فضاهای مشاع محسوب می شود آیا واحد مذکور صاحب حق است یا خیر؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۳۰۳ #83923680

با سلام
به همت هئیت مدیره ساختمان از یک سال پیش تعمیرات و استاندارد سازی آسانسورهای ساختمان آغاز شده و کلیه واحدهای ساختمان (۳۰ واحد) نسبت به پرداخت هزینه های مربوطه اقدام نموده اند. لیکن یکی از واحدها با این ادعا که در طبقه همکف ساکن است و هیچ گاه از آسانسور استفاده نمی نماید از پرداخت هزینه های مربوطه امتناع می ورزد.
اگر به علت عدم پرداخت هزینه های مربوطه یا تاخیر در پرداخت توسط مالکین، حادثه ای در آسانسور بیافتد که موجب صدمه یا آسیب به دیگران شود به لحاظ حقوقی چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام ازطریق دادخواست قابل مطالبه می باشد.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید هزینه بر عهده کلیه ساکنین می باشد . آسانسور جز و مشاعات محسوب می شود .

درود
شهری و شهرسازی > قانون تملک آپارتمانها > متن قانون
ماده ۱۰ - هر کس آپارتمانی را خریداری می نماید به نسبت مساحت قسمت اختصاصی خریداری خود در زمینی که ساختمان روی آن بنا شده یا اختصاص به ساختمان دارد مشاعا سهیم می گرددمگر آنکه مالکیت زمین مزبور به علت وقف یا خالصه بودن یا علل دیگر متعلق به غیر باشد که در این صورت باید اجور آن را به همان نسبت بپردازد مخارج مربوط به محافظت ملک و جلوگیری از انهدام و اداره و استفاده از اموال و قسمتهای مشترک و به طور کلی مخارجی که جنبه مشترک دارد، و یا به علت طبع ساختمان یاتاسیسات آن اقتضا دارد یکجا انجام شود نیز باید به تناسب حصه هرمالک به ترتیبی که در آیین نامه ذکر خواهد شد پرداخت شود هر چندآن مالک از استفاده از آنچه که مخارج برای آنست صرفنظر نماید.
ماده ۱۰ مکرر - در صورت امتناع مالک یا استفاده کننده ازپرداخت سهم خوداز هزینه های مشترک ازطرف مدیر یا هیات مدیران وسیله اظهارنامه با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن مطالبه می شود.
هر مالک یا استفاده کننده ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی خود را نپردازد مدیر یا هیات مدیران می توانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک ازقبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره به او خودداری کنند و در صورتی که مالک و یا استفاده کننده همزمان اقدام به تصفیه حساب ننماید اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یاهیات مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده اجرائیه صادر خواهد کرد. عملیات اجرایی وفق مقررات اجرای اسناد رسمی صورت خواهد گرفت و در هر حال مدیر یا هیات مدیران موظف می باشند که به محض وجوه مورد مطالبه یا ارائه دستور موقت دادگاه نسبت به برقراری مجدد خدمات مشترک فورا اقدام نمایند.
تبصره ۱ - در صورتی که عدم ارائه خدمات مشترک ممکن یاموثر نباشد، مدیر یا مدیران مجموعه می توانند به مراجعه قضائی شکایت کنند. دادگاهها موظف اند این گونه شکایات را خارج ازنوبت رسیدگی و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموع ارائه می شود محروم کنند و تا دو برابر مبلغ بدهی به نفع مجموعه جریمه نمایند.
استفاده مجدد از خدمات، موکول به پرداخت هزینه های معوق واحد مربوط بنا به گواهی مدیر یا مدیران و یا به حکم دادگاه و نیزهزینه مربوط به استفاده مجدد خواهد بود.
تبصره ۲ - رونوشت مدارک مثبت سمت مدیر یا هیات مدیران و صورت ریز سهم مالک یا استفاده کننده از هزینه های مشترک و رونوشت اظهارنامه ابلاغ شده به مالک یا استفاده کننده باید ضمیمه تقاضانامه صدور اجرائیه گردد.
تبصره ۳ - نظر مدیر یا هیات مدیران ظرف ده روز پس ازابلاغ اظهارنامه به مالک در دادگاه نخستین محل وقوع آپارتمان قابل اعتراض است.
دادگاه خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی به موضوع رسیدگی و رای می دهد این رای قطعی است. درمواردی که طبق ماده فوق تصمیم به قطع خدمات مشترک اتخاذشده، رسیدگی سریع به اعتراض ممکن نباشد، دادگاه به محض وصول اعتراض اگر دلائل را قوی تشخیص دهد دستور متوقف گذاردن تصمیم قطع خدمات مشترک را تا صدور رای خواهد داد.
تبصره ۴ - (الحاقی مصوب ۴/۷/۱۳۵۸ شورای انقلاب) درصورتی که مالک یا استفاده کننده مجددا و مکررا در دادگاه محکوم به پرداخت هزینه های مشترک گرددعلاوه بر سایر پرداختی ها مکلف به پرداخت مبلغی معادل مبلغ محکوم بها به عنوان جریمه می باشد.

باسلام
جهت دریافت هزینه ها دادخواست مطالبه مطرح نمایید
در صورت بیمه نمودن آسانسور مسئولیت با بیمه میباشد

سلام و ارادت
همه واحدها چه همکف چه بالاترین طبقه بایستی هزینه های مشاعات از جمله آسانسور را پرداخت کنند و مدیر میتواند برای واحد مذکور اظهارنامه ارسال نماید .
اگر حادثه ای رخ بدهد و آسانسور استاندارد نداشته باشد و بیمه نشده باشد مدیر ساختمان مسئول است زیرا که تا زمانیکه شرایط فراهم نباشد نبایستی به ساکنین اجازه استفاده از آسانسور را بدهد .

باید از طرق قانونی نسبت به وصول هزینه ها از واحد مربوطه اقدام کنید ولیکن ایشان را نمی توان مسول حوادث احتمالی آینده دانست.

درود برشما
طبقه اول نیز به دلیل اینکه آسانسور جزو مشاعات می باشد باید هزینه های آن را پرداخت نماید.