قانونا چه مبلغی برای فسخ قرار داد خرید به بنگاه معاملات ملکی تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۲۶ پاسخ ۵۳۸ #83602112

سلام،وقت بخیر
چند روز پیش به منظور خرید،خانه ای را قولنامه کردیم و در چند چک هزینه آن را به بنگاه معاملاتی پرداخت کردیم و قرار بر آن شد که بعد از وصول چک ها و تنظیم شدن سند ملک(چون سند ملک مشکلاتی داشت و صاحبخانه در پیگیری آن بود)ملک به نام ما شود(تا این لحظه فقط چک داده ایم و قولنامه نوشته شده ولی سند ملک به نام ما نیست)کمتر از ۲۴ ساعت بعد از آن بدلیل بوجود آمدن مشکل ناگهانی(مشکل مالی)برای اینجانب مجبور به فسخ قرار داد شدم ولی بنگاه معاملات ملکی برای پس دادن چک ها طلب ۲۵ میلیون تومان پول میکند و درغیر اینصورت حاضر به بازگرداندن چک ها نیست(ایشان میگوید کمیسیون هر دو طرف(خریدار و فروشنده)را باید بپردازیم ،چون ما فسخ کننده هستیم)سوال من اینست که ایا ایشان از نظر قانونی میتواند درخواست چنین مبلغ بالایی داشته باشد(با توجه به اینکه مشکلی پیش آمد و خریدی انجام نشد)

از شما وکلای محترم بابت وقتی ک میگذارید سپاسگزارم.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
کمسیون املاک طبق تعرفه در تهران ودر خرید وفروش نیم درصد از هرطرف می باشد

سلام
ابلاغیه های هر شهر اتحادیه بنگاه املاک با هم متفاوت هستند اما معمولا در صورتی که قبل از ۲۴ ساعت فسخ شود هیچ هزینه ای در بر نمیگیرد و در صورت گذشت مدت و فسخ ، باید هزینه هر دو طرف را بپردازد

حق دلالی طبق تعرفه است.

بادرودوسلام به قراردادمنوط می باشد.

باسلام
حق کمیسیون طبق تعرفه اتحادیه املاک و براساس قیمت ملک به مشاور املاک تعلق می گیرد .

با سلام،کمیسیون باید پرداخت شود اما مطابق تعرفه مشاور املاک.

سلام
اعلام فسخ، خود نشانه وقوع معامله صحیح است و با وقوع معامله بنگاه مستحق دریافت کمیسیون مطابق آیین نامه صنفی خودش است و از بابت تحویل دادن چک ها حق درخواست مبلغی ندارد، چون اساسا فسخ ارتباطی به بنگاهدار ندارد.