آیا بانک میتواند چکی که در وجه موسسه دیگری است،را برگشت بزند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۲۹ #83575792

سلام
من وامی گرفتم از یکی از موسسات و چک من و ضامنم در وجه موسسه بود و الان ۴ سال از منحل شدن موسسه میگذره و با بانک رسالت ادغام شده و بانک رسالت چک من و ضامن برگشت زده،
آیا از نظر قانونی بانک رسالت میتونه چکی که در وجه خودش نبوده رو برگشت بزنه؟
و سوال دوم که چه مدت از زمان برگشت چک بگذره رفع اثر میشه؟
ممنونم

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .ز چک رفع اثر نمی شود . با توجه به ادغام موسسه در بانک رسالت ، این بانک قائم مقام قانونی موسسه است و حق مطالبه وجه چک در صورت عدم پرداخت اقساط را خواهد داشت .

آیا از نظر قانونی بانک رسالت میتونه چکی که در وجه خودش نبوده رو برگشت بزنه؟

در واقع چون در بانک رسالت ادغام شده است این بانک نیز ذی نفع محسوب می شود و می تواند برگشت بزند
و سوال دوم که چه مدت از زمان برگشت چک بگذره رفع اثر میشه؟
اگر منظورتان از این سوال نحوه رفع سوء اثر از چک است در ادامه توضیحات مفصل آمده است اما اگر منظورتان چیز دیگری است لطفا مجددا بپرسید موفق باشید

۵ راه رفع سوءاثر از چک برگشتی به شرح زیر است:

۱- تامین موجودی: مشتری مبلغ کسری موجودی را به سپرده جاری خود، واریز نموده و بانک پس از رفع برگشت چک و پرداخت مبلغ آن به ذی‌نفع، نسبت به رفع سوء اثر از سابقه چک برگشتی مشتری اقدام می‌نماید.

۲- ارائه لاشه چک برگشتی: مشتری لاشه چک برگشتی را به بانک ارائه و بانک در قبال آن به وی رسید تحویل می نماید.

۳- ارائه رضایت‌نامه محضری ذی‌نفع چک به بانک: در صورت عدم امکان ارائه لاشه چک برگشتی به بانک بنابه دلایلی نظیر مفقود شدن، به سرقت رفتن و سوختن، ذی‌نفع چک (شخصی که گواهی‌نامه عدم پرداخت وجه چک به نام او صادر شده است.) می‌تواند با حضور در دفترخانه اسناد رسمی، رضایت خود را اعلام نموده و بانک با دریافت رضایت‌نامه مزبور، نسبت به رفع سوء اثر از چک مورد نظر و ابطال آن اقدام نماید. تبصره: چنانچه ذی‌نفع چک شخص حقوقی دولتی و یا نهاد عمومی غیردولتی باشد [۱]، می‌تواند با ارائه نامه رسمی، رضایت خود را اعلام نموده و بانک با دریافت رضایت‌نامه مزبور، نسبت به رفع سوء اثر از چک مورد نظر و ابطال آن اقدام نماید.

۴- واریز مبلغ چک به سپرده قرض‌الحسنه جاری و مسدود نمودن آن به مدت ۲۴ ماه: چنانچه ارائه لاشه چک و یا رضایت‌نامه محضری ذی‌نفع به بانک امکان‌پذیر نباشد، مشروط به آن که سپرده قرض‌الحسنه جاری مشتری نزد شعبه مفتوح و توسط مراجع قضایی مسدود نشده باشد، مشتری می‌تواند با واریز معادل کسری موجودی به سپرده قرض‌الحسنه جاری خود، درخواست مسدود شدن وجه مزبور را برای پرداخت چک برگشتی ذی‌ربط تا زمان تعیین تکلیف قطعی چک برگشتی و یا حداکثر به مدت ۲۴ ماه، به شعبه افتتاح کننده ارائه نماید، در این شرایط شعبه افتتاح کننده موظف است ظرف پنج روز کاری، طی نامه‌ای، تامین وجه چک را به اطلاع شخصی که گواهی‌نامه عدم پرداخت به نام وی صادر شده است، برای مراجعه به بانک و دریافت وجه چک، برساند.

۵- ارائه حکم قضایی مبنی بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی