در قتل غیر عمد رانندگی چه کسی مسئول پرداخت دیه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۵۵ #83336

سلام. من برای ساخت فیلمی احتیاج به اطلاعات دقیق دارم و به زبان ساده و نه زبان حقوقی لطفا . چون جواب سوالم رو دیدم هست ولی متوجه نشدم.

١. اگر فردی در ماه حرام با داشتن بیمه ثالث و گواهینامه ای که هنوز یکسال از زمان گرفتنش نگذشته، تصادف منجر به فوت در خود شهر تهران بکنه و مقصر صد در صد باشه و الان با وثیقه بیرون باشه و دادگاهش بعد از٤ ماه برگزار نشده باشه و با مراجعه به دادسرا به ما بگن هنوز صبر کنید، سوال من اینه که اکه دادگاه بیفته سال دیکه دیه کامل در ماه حرام رو بیمه پرداخت میکنه یا ما به تفاوت با سال بعد رو باید ما بدیم؟ و اینکه چیکار کنیم روال سریعتر جلو بره؟ اینکه ایا اگر اولیای دم با گرفتن دیه رضایت بدن حبس چقدر هست؟ حبس رو میشه خرید یا زندان داره؟

٢. اگر فردی بدون گواهینامه باشه حکمش چجوریه چه فرقی با داشتن گواهینامه داره؟

ایا اولیای دم میتونن قصاص یا مبلغی دو سه برابر مقدار دیه برای رضایت دادن طلب کنن؟

٣. اگه فردی گواهینامه داشته باشه و بیمه نداشته باشه چجوریه؟

مشاوره حقوقی مالیات شرکت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به قرارداد بیمه خودرو که از طرف مالک خودرو با بیمه منعقد شده است بیمه مسوول پرداخت بیمه خواهد بود

خیر شما ملزم به پرداخت نخواهید بود و مبلغ دیه ایشان از بیمه پرداخت خواهد شد. اگر فردی بدون گواهینامه باشد بیمه هیچ مبلغی را پرداخت نخواهد کرد. در صورتیکه عمدی نبوده باشد قصاص نخواهد داشت. اگر هم فرد بیمه نداشته باشد باید هزینه دیه را خودش تماما پرداخت کند.