آیا زن هم میتواند برای مردی که منزل خود را ترک نموده تمکین بگیرد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۳۷ #83325856

همسرم که خود مدت دو سال هست منزل مشترکمان را ترک کرده و در واحد بالا که منزل مادر شوهرم هست مستقر شده من شاهد هم برای این موضوع دارم و هیچ نفقه ای به بنده و پسر ۴ ساله مان نداده است و حتی مرا کتک هم زده دوبار نامه پزشک قانونی گرفتم ماه پیش هم بعد از درخواست نفقه بنده مرا کتک زد و با یک دست لباس از خانه بیرون انداخت بعد سه روز که برگشتم وسیله ضروری بردارم منزل من را خالی کرد و جهازم را یکماه است نمیدانم کجا برده بعد از شکایت نفقه من ایشان در مقابل شکایت الزام به تمکین داد که رای به الزام به تمکین من دادند ولی ایشان حتی آدرس خانه ای که به گفته خودشان در پرند اجاره کرده است را نیز بمن ندادند من پیام دادم که من برای تمکین حاضرم ولی ایشان فقط در پیامها میگن میان دنبالم ولی همه اینها بازی هست و حتی آدرس را هم اعلام نمی کنند آیا من میتوانم برای عدم تمکین شوهرم اقدام کنم و ایشان مدت دو سال هست حتی وظایف زناشویی خود را انجام نداده و واقعا مرا مریض کرده

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر الزام به تمکین از سوی مرد قابل طرح است لذا در صورت ترک منزل از سوی مرد، زن می تواند دادخواست مطالبه نفقه را مطرح نماید

خیر چنین چیزی در قانون پیش بینی نشده

با سلام ...هر کدام از زن و مرد طبق قانون و شرع تکالیفی در روابط متقابل به دارند که موظف به اجرا هستند که یکی از آنها تمکین زن از شوهر و شوهر از زن است اما در قوانین ما فقط این اجازه را به مرد داده و در مقابل نیز مرد را نیز موظف به پرداخت نفقه کرده است که در صورت عدم پرداخت شما می توانید دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه بدهید..به جرم ترک انفاق از او شکایت کنید اما از آنجا که شما جایی برای زندگی نیز ندارید و می توانید ادعای عسر و حرج هم بنماید لذا احتمال بدست اوردن حکم طلاق را نیز از دادگاه دارید ...لذا با توجه به موارد بالا الزام مرد به تمکین به لحاظ رویه قضایی دادگاهها امکان پذیر خواهد بود ....ولی عملا وادار کردن و مجبور کردن هیچ کدام از زوجین به تمکین امکان پذیر نیست ...ولی نفقه و حق طلاق نوعی الزام به تمکین برای همسر شما تلقی می شود

با سلام
شما می توانید به علت ترک انفاق وضرب وشتم علیه ایشان شکایت کنید وتقاضای طلاق ومهریه کنید ولی گرفتن عدم تمکین برای زوجه هست نه زوج

سلام
شما میتونید دادخواست نفقه بدید.طرح دعوی عدم تمکین فقط از طرف زوج قابل طرح است.

بله میتوانید ازایشان بجرم ترک انفاق ورهانمودن شما شکایت کنید

دادخواست تمکین از سوی مرد قابل طرح خواهد بود لذا شما می توانید دادخواست نفقه علیه ضوهر خود مطرح نمایید