میتونم بدون داشتن هیچ مدرکی با همون صیغه نامه باطل شده و شناسنامه ی خودم برم شکایت کنم و حق سهم الارث خودم و برادرم رو بخوام؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۵۶ #83174632

وقت بخیر
پدر و مادرم صیغه بودند و وقتی از هم جدا شدن دادگاه سرپرستی من و برادرم را به مادرم داده و اسم و فامیل پدرم تو شناسنامه ی ما هست اما من و برادرم هیچ مدرکی (حتی یک برگ کپی شناسنامه یا از این قبیل مدارکی) از پدرم نداریم جز همون صیغه نامه باطل شده و مدرکی که دادگاه سرپرستی من و برادرم رو به مادرم داده که اونم چون مادرم فوت شده فکر نکنم اعتبار داشته باشه حالا که پدرم فوت شده من میتونم بدون داشتن هیچ مدرکی با همون صیغه نامه باطل شده و شناسنامه ی خودم برم شکایت کنم و حق سهم الارث خودم و برادرم رو بخوام؟
و این که من چه جوری میتونم یک برگ از گواهی فوت پدرم رو بگیرم از چه راهی اقدام کنم؟

مشاوره حقوقی ارث
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام تقاضای انحصار وراثت و تقسیم ترکه نمایید.

بله میتونید تقاضای انحصار وراثت و تقسیم ترکه کنید.

درود تقاضای انحصاروراثت بدهید

با همراه داشتن شناسنامه به ثبت احوال آخرین محل اقامت پدر خود مراجعه کرده ابتدا گواهی فوت را دریافت نمایید و اگر چنانچه گواهی حصر وراثت قبلا توسط وراث دیگر درخواست و صادر نشده باشد با مراجعه به شورای حل اختلاف با در دست داشتن مدراک شناسایی وراث حین الفوت ( اگر قادر به دریافت شماره ملی وراث دیگرنیستید با مراجعه به ثبت احوال با دستور قضایی شماره ملی و مدارک را از ثبت احوال نیز میتوانید دریافت نمایید ) درخواست صدور گواهی انحصار وراثت بدهید که پس از طی تشریفات قانونی با صدور گواهی حصر وراثت، دادخواست تقسیم ترکه بدهید.

ابتدا از طریق دفاتر خدمات قضایی در خواست صدور گواهی انحصار وراثت کنید برای اخذ گواهی فوت نیز می توانیذد از طریق سایت سازمان ثبت احوال استعلام نمایید

"با سلام"
از شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی،درخواست انحصار وراثت دهید

شمامیتوانید بامراجعه به دفترقضایی تقاضای انحصاروراثت بدهید