آیا همسرم میتواند سه دانگ منزل را از من پس بگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۴۸۸ #82935496

سلام
من همسرم ۳ ساله پیش منزلی که توش ساکن هستیم، ۳ دانگشو به نامه من زد، الان توی دعوا و مرافه هستیم، میگه باید بیای ۳ دانگتو برگردونی، وکیلش هم منو تهدید کرد که ازت میگیریم.
سواله من اینه که اینها میتونن از من پس بگیرن این ۳دانگو؟
من سند رسمی به نامم هستش.
این که میگن پول پرداخت نکردی بابت خریدش هبه میشه یعنی چی؟
خیلی استرس دارم.

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چون هبه قابل رجوع است می تواند استرداد بخواهد اما می توانید از طرقی از پس دادن مبری شوید
مثلا اگر منزل رابه دیگری بفروشید دیگر هبه قابل رجوع نیست
من اگه همراه ایشون نرم به منزله اجاره ایی به غیر از نفقه ایشون چه کارهایی میتونن انجام بدن؟ اجازه ازدواج مجدد دارد
رفته ۳دانگه خودشو به نامه پدرش زده.من اگه برای فروش مخالفت کنم چه اتفاقی میوفته؟؟ دادگاه به مزایده می گذاره و سهم شما را از فروش می دهد
در ضمن به من گفتن اگه از خونت بیای بیرون خونتو تصاحب میکنن مالتو از چنگت در میارن: همچین امری صحت ندارد

اگر همسر شما بتواند ثابت نماید که قصد اصلی ایشان هبه بوده نه بیع میتواند انرا مسترد نماید مگر اینکه هبه معوض باشد

تکمله سوال خانم محترمه:من مهریه ام ۱۱۰تا بوده و اینکه اینو طبق حرفی که تو دورانه عقد زدیم که اگه خونه خریدیم ۳دانگش به نامه من باشه.که بعده ۳سال عقد که خونه خریدیم زد به نامه من
جواب:
۱- آیا همسر شما اول خانه را به نام خودش خرید و بعد سه دانگ را به نام شما کرد؟
۲- یا اینکه همان ابتدا هر دو شما به عنوان خریدار، خانه را از فروشنده خریده اید؟ و اینگونه نیست که شوهر شما بعدا سه دانگ را به اسم شما زده باشد.
در فرض سوال اول که اول به اسم خودش خریده باشد و بعد به شما هبه داده باشد می تواند رجوع کند.
اما در فرض دوم که همان ابتدا باهم خانه را خریده اید و سند در یک زمان به اسم هر دو شما در آمده باشد چنین حقی وجود ندارد که رجوع کند؛ چون هبه نیست.

بر پایه ماده ۷۹۵ قانون مدنی، هبه عقدی است که به موجب آن یک نفر مالی را به رایگان به شخص دیگری تملیک می‌کند؛ به عبارت دیگر او مال خود را مجانی به ملکیت دیگری درمی‌آورد.
آیا این دادن مال(هبه) معوض بوده است؟ مثلا در عوض مهریه یا چیز دیگر سه دانگ را قبول کرده اید؟ اگر معوض باشد نمی توان شوهر شما رجوع کند. اگر هبه معوض نباشد از طرف هبه دهنده قابل رجوع است می تواند با رجوع به دادگاه و ارائه سند رسمی وقوع هبه از آن رجوع کند.
در مورد هبه میان زن و شوهر قانون گذار صحبتی نکرده است، ولی برخی از حقوقدانان معتقدند که رجوع از این هبه جایز است، گرچه برخی از فقها رجوع در این موارد را ازنظر شرعی مکروه می ‌دانند.

آیا این دادن مال(هبه) معوض بوده است؟ مثلا در عوض مهریه یا چیز دیگر سه دانگ را قبول کرده اید؟ اگر هبه معوض نباشد از طرف هبه دهنده قابل رجوع است می تواند با رجوع به دادگاه و ارائه سند رسمی وقوع هبه از آن رجوع کند.