شخص اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا سایکوز از چه حقوقی محروم میشود؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۳۲ #82911668

سلام. خسته نباشید.
اگه یک دختر ۲۳ ساله مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی(شیزوفرنی) یا دوقطبی یا یک بیماری طیف سایکوز دیگه توسط روانشناس یا روانپزشک یا متخصص اعصاب و روان تشخیص داده شه؛ این دختر از چه چیزهایی و چه حقوقی محروم میشه؟
۱_ الان این دختر سه دانگ از یک خانه کلنگی و سه دانگ از یک اپارتمان و طلاهایی به ارزش چندصد میلیون تومان که در صندوق امانات بانک کارگشایی به اسم این دختر هستند؛ رو داره. اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یک بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ این دختر مالک همه این اموال خواهد موند؟ کدوم هاشون ممکنه دیگه مال این دختر نمونند؟
۲_ الان حقوق مادر فوت شده این دختر که کارمند بازنشسته دولت بوده؛ به این دختر داده میشه. اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ باز هم حقوق مادر فوت شده این دختر بهش داده میشه؟
۳_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ این دختر میتونه خونه دیگه ای بخره که سه دانگ از اون خونه به اسم خودش باشه؟
۴_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ این دختر بعد فوت پدرش، از پدرش ارث میبره؟ یعنی سه دانگ از یک خانه کلنگی و سه دانگ از یک اپارتمان و یک خودرو که الان به اسم پدرش اند همشون مال این دختر میشن؟ کدوم هاشون ممکنه مال این دختر نشن؟
۵_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ بعد فوت پدر این دختر، حقوق پدرش که کارمند بازنشسته دولته؛ به این دختر داده خواهد شد؟
۶_ الان این دختر گواهی نامه رانندگی داره؛ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ گواهی نامه اش حفظ میشه و بعد پایان مهلتش تمدید میشه و اجازه رانندگی خواهد داشت؟(گواهی نامه اش در حدیه که با ماشین شخصی خودش بتونه رانندگی کنه.)
۷_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ این دختر حق رای و شرکت در انتخابات خواهد داشت؟
۸_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه و در اینده مشکل حقوقی و قانونی تو زندگی برای این دختر پیش بیاد و لازم باشه این دختر به دادگاه بره و شکایت کنه یا از خودش در دادگاه دفاع کنه یا شهادت بده؛ حرف های این دختر در دادگاه مورد قبول قرار خواهد گرفت؟
۹_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ اعضای خانواده مثل پدرش یا فامیل ها مثل عمه اش یا همسایه ها یا اشنایان یا هرکس دیگه ای میتونند به زور و با وجود این که خود این دختر مخالفه؛ این دختر رو در تیمارستان بستری کنند؟
۱۰_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ روانشناس یا روانپزشک یا متخصص اعصاب و روان میتونه این دختر رو به زور و در حالی که خود این دختر مخالفه؛ در تیمارستان بستری کنه؟
۱۱_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه و بعدا این دختر بخواد به مسافرت در شهرهای ایران بره؛ هتل ها بهش اتاق میدن؟
۱۲_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ این دختر اجازه استفاده از اتوبوس و مترو و تاکسی و قطار و هواپیما و...داره؟
۱۳_ اگه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه تشخیص داده شه؛ بعدا اگه این دختر برای کاری به بانک بره؛ بانک ها کارهای بانکی این دختر رو انجام میدن؟ یا اگه برای کاری به ادارات دولتی و شهرداری و دفترخانه ها و ثبت اسناد و ثبت احوال و انحصار وراثت و... بره؛ کارهای این دختر رو انجام میدن؟
دوستم همین دختریه که میگم. به خاطر یه مسائلی که داشته رفته پیش روانشناس و روانشناس گفته باید بره پیش روانپزشک. الان دوستم میترسه اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا یه بیماری طیف سایکوز دیگه داشته باشه و از این حقوق و چیزهایی که نوشتم محروم شه. خیلی نگرانه و به خاطر همین مردده که بره پیش روانپزشک یا دیگه ادامه نده و با همون مسائلی که داره یه جوری بسازه و زندگی کنه.
ممنون.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورت اثبات حجر نصب قیم می شود

وقت بخیر بدوا باید جهت اثبات محجور بودن ایشان اقدام کنید

باسلام چنانچه ایشان محجور شناخته شوندجهت نصب قیم می توان اقدام نمود.

در صورتیکه حجر ایشان اثبات شود می توان جهت نصب قیم اقدام کرد

با سلام،صرف بیماری یا اختلال سبب محرومیت از حقوق فردی و اجتماعی نمیشود بلکه باید توسط پزشکی قانونی حجر ایشان تشخیص و توسط دادگاه بر اسا این نظریه ،حکم اثبات حجر به طور قطعی صادر شود تا برای ایشان قیم تعیین گردد.

چنانچه بنا به نظر پزشکی قانونی فرد مبتلا نتواند در اموال خود مسلط باشد با توجه به این معرفی مرجع قضایی برای وی نماینده قانونی معین میکند

با سلام
در صورت محجور بودن باید قیم تعیین شود