شروط صلح عمری خیاری به چه صورتی باید تنظیم شود؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۱,۲۱۲ #82879

اگر مصالح شرط کند که بعد از مرگش اپارتمانی که در زمان زنده بودنش با متصالح صلح عمری کرده ،تا بیست سال نفروشد ایا متصالح بعداز مرگ مصالح میتواند شرط صلحنامه رو رعایت نکند و ملک را زودتر از بیست سال بفروشد

مشاوره حقوقی صلح
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، این شرط خیار باطل است چون این نوع شرط لزوم حکمی است. صلح عمری تا زمان فوت می باشد.

در صلح عمری این شرط باطل است و فقط تا زمان زنده بودن مصالح اعتبار دارد و بعد از فوتش شرط باطل است.

سلام
با انعقاد عقد صلح عمری مالک ملک خود را به متصالح منتقل میکند بی آنکه منافع نیز منتقل گردد. بنابراین تا زمان فوت مالک او حق سکونت در آن منزل را خواهد داشت و متصالح در این عقد دارای اختیارات محدودتری نسبت به سایر انتقالات است.
در این عقد مالک میتواند برای خود حق فسخ قرار دهد و در صورت لزوم از آن استفاده نماید.
برای انتقال ملک به موجب عقد صلح عمری معمولا سند رسمی تنظیم می گردد که به آن صلح نامه عمری گفته می شود به این منظور طرفین باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و از سردفتر مربوطه تقاضای تنظیم صلح نامه عمری را نمایند که در این صورت این انتقال به صورت رسمی انجام خواهد گرفت و سند آن به عنوان یک سند رسمی شناخته خواهد شد که با توجه به قدرت اجرایی اسناد رسمی، می توان آن را بدون مراجعه به دادگاه اجرا نمود.
به دلیل تنظیم شدن این عقد در دفاتر اسناد رسمی تمامی امضا ها و محتویات آن رسمی و معتبر است بنابراین اشخاص دیگر نسبت به آن نمی توانند ادعای تردید یا انکار نمایند بلکه فقط می‌توانند مدعی جعل آن باشند.
در صورت که صلح نامه به صورت سند رسمی تنظیم گردد نیازی به اثبات اصالت آن نیست و در بسیاری از موارد رجوع به دادگاه هم ضرورتی ندارد.

چنین شرطی فاقد اعتبار هست چون بنوعی منافی حق مالکیت متصالح خواهد بود

شرایط مفاد تدوین شده در صلح عمری تا زمان حیات مصالح الزام آور است و پس از آن اعتباری نخواهد داشت.و به محض فوت مصالح ،کلیه حقوق ناشی از ملک به متصالح تعلق می گیرد

باسلام
شرط بعداز فوت باطل میگردد

با سلام
صلح عمری قراردادی است که مالک یک ملک از طریق آن، ملک خود را طی شرایط به خصوصی به دیگری صلح می نماید. شرایط خاصی که در عقد صلح وجود دارد این است که ملک مالک به شرطی به طرف مقابل منتقل میگردد که تا زمانی که مالک در قید حیات است منافع وی برای او باشد و پس از فوت او منافع منتقل خواهد گردید.