آیا ازدواج دائم؛ بدون اجازه همسر اول از طریق دادگاه امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۹۴ #82842454

سلام خسته نباشید
پدر من بعد از ۱۲ سال ترک زن و فرزندانش تصمیم به ازدواج گرفته و همانطور که به ما میگویند میخواد صیغه دائم کنه... خواستم بدونم صیغه دائم همون عقد دائم است؟ و پدر من میتونه بدونه اجازه مادرم زن دیگه ای اختیار کنه؟ و این هم اضافه کنم که پدر من نمیتونه حق عدم تمکین کنه چون در سند ازدواج قید کرده که فقط در شهری که مادرم در آن سکونت داره زندگی کنه ولی الان خودش در شهر دیگه ای به سر میبره و همینطور پدر من مریضی سختی گرفته و خانوادش ادعا میکنند که از دادگاه استشهاد محلی گرفته اند و همینطور پدرم که جانباز است از بنیاد شهید نامه گرفته اند برای اینکه صیغه دائم کند...خواستم بدونم همچین چیزی امکان داره که دادگاه در صورت مریضی و نبود همسر اجازه ازدواج مجدد بدون اذن زن اول را بده؟ در صورتی که زوج همسر و فرزندانش رو رها کرده ... و اگر بتونه صیغه کنه حق و حقوق این زن چیه؟ بعد از فوت پدرم حق زن از حقوق پدرم دریافت میکنه؟ و یا حق کفن و دفن بهش میرسه؟
ببخشید اگه طولانی شد ممنون میشم جواب بدید چون واقعا مسئله حیاتیه ممنونم

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۵۳
ماده ۱۶ - مرد نمی تواند با داشتن زن همسر دوم اختیار کند مگر در موارد زیر: ۱ - رضایت همسر اول. ۲ - عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی. ۳ - عدم تمکین زن از شوهر. ۴ - ابتلاء زن بجنون یا امراض صعب‌العلاج موضوع بندهای ۵ و ۶ ماده ۸. ۵ - محکومیت زن وفق بند ۸ ماده ۸. ۶ - ابتلاء زن به هرگونه اعتیاد مضر برابر بند ۹ ماده ۸. ۷ - ترک زندگی خانوادگی از طرف زن. ۸ - عقیم بودن زن. ۹ - غائب مفقودالاثر شدن زن برابر بند ۱۴ ماده ۸.

درصورت فوت پدرت یک هشتم با مادر شما بین آنها تقسیم میشه.