آیا راهی هست که بشه زمین رو برگردوند؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۳۰۴ #82735429

با سلام و خسته نباشید.
پدر بنده قطعه زمینی داشته که حدود ۱۰ سال پیش اون رو خریده و سند تک برگ گرفته که توش کاربری زمین، باغی قید شده.
از طرفی پدر بنده قصد فروش زمین مذکور رو داشته و به دهیار محل که از قضا مشاور املاک هم داره اطلاع میده.
طی بازنگری که در سال گذشته انجام شده کاربری زمین به مسکونی تبدیل شده و دهیار هم از این موض.ع آگاهی کامل داشته ولی به پدرم چیزی نگفته و براش مشتری پیدا کرده و بیان کرده که چون کاربری زمین باغی هست قیمتش پایین تر از قیمت زمین مسکونی باید باشه.
از این طریق پدر بنده رو فریب دادن و مبایعه نامه ای تنظیم کردنو پدرم هم اون رو امضا کرده.
بعد از فروش زمین پدرم متوجه میشه که زمین مذکور مسکونی بوده. و نصف قیمت فروخته

مشاوره حقوقی ملکی
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر در قرارداد خیار غین ساقط نشده باشید میتوانید فسخ کنید ، البته خیار غبن فوری هستش و مدت‌زمان‌دارد، یه راه دیگر فسخ به دلیل تدلیس است، اما‌ باید اطلاعات‌ دقیق تری در خصوص موضوع مطرح کنید

اگر زمان زیادی نگذشته باشد و خیار غبن ساقط نشده باشد امکان فسخ وجود دارد.

با سلام، اگر ثابت کنید غبن فاحش بوده حق فسخ دارید. پرونده و قراداد باید برای اظهار نظر قطعی بررسی شود

با سلام و درود . غفلت از طرف پدر شما بوده و همچنین موضوع فریب منتفی میباشد .

سلام و عرض ادب
پاسخ جامع به سوال شما نیازمند بررسی مدارک است اما در قالب پاسخی کوتاه عرض می کنم مطابق سند رسمی کاربری زمین پدر شما باغات است و اکنون نیز با تلقی باغ بودن به گفته شما ارزانتر از عرف معاملاتی فروخته است. در نتیجه فریب شخص متصدی املاک تاثیری این تصمیم نداشته و پدر شما می بایست هوشیاری خود را بیشتر به کار می گرفت. از سوی دیگر اگر در معامله خیارات ساقط نشده باشد در صورت غبن فاحش یعنی ضرری به دور از انتظار با قید فوریت می توانید فسخ را پیگیری نمایید. موضوع از موضوعات پیچیده است. منظور شما رو از بازنگری سند در مورد کاربری متوجه نشدم چرا که تغییر کاربری اراضی تشریفات قانونی خاص دارد و اصولا پس از تصویب نقشه و طرحهای جامع و تفضیلی شهر امکان تغییر آن وجود ندارد.

باسلام
در صورت ساقط ننمودن خیار غبن امکان استناد به آن وجود خواهد داشت .

باسلام
اگر از تاریخ بیع مدت زیادی نگذشته به استناد خیار غبن معامله قابل فسخ است .