ازدواج دختر غیر باکره بدون اذن که برای بار اول میخواهد ازدواج کند، چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۴۳ #82610287

با سلام من دختری ۲۴ساله هستم در طی رابطه ای که داشتم باکره نیستم چون ازدواج نداشتم و برای بار اول می‌خوام ازدواج کنم بدون اذن از پدر با داشتن نامه پزشک قانونی میتونم در محضر عقد کنم به طور قانونی و رسمی؟

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نزدیک ولو بصورت نامشروع باشد اذن پدر را ساقط می کند با حضور نزد عاقد بطور عادی یا رسمی حق ازدواج دارید در صورت تمایل یک مشاوره تلفنی تنظیم نمایید تا توضیحات فنی تر و تخصصی تری به شما ارائه شود.

مستند قانونی اجازه پدر و مادر برای ازدواج دختر ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی اصلاحی مورخ ۱۴/۸/۱۳۷۰ است : نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.( اصلاحی مطابق قانون اصلاح موادی از قانون مدنی مصوب ۱۳۷۰)

سئوال می شود که اجازه پدر و جد پدری برای دختر ازدواج نکرده است یا دختر باکره؟ محل اختلاف آنجاست که ممکن است به دلیل بیماری، رابطه نامشروع، استفاده از شی خارجی تعمدا و … بکارت زائل شده باشد. آیا باز هم این دختر که باکره نیست ولی ازدواج نکرده نیازمند اجازه پدر و یا جد پدری است؟ در ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی قبل از اصلاح سال ۱۳۷۰ عبارت «دختری که هنوز شوهر نکرده» را به کار رفته بود که موجب اختلاف بین دادگاه ها شده بود. در نهایت به موجب رای وحدت رویه شماره ۲۶۱ مورخ ۲۹/۱/۱۳۶۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور، نظر باکره بودن پذیرفته شد. به عبارت دیگر اگر از هر طریقی بکارت از بین رفته باشد و لو دخول نامشروع اذن پدر از بین می رود

با سلام
ازدواج برای بار اول نیاز به اذن پدر و جد پدری میباشد هر چند به دلایلی ازاله بکارت شده باشد.
اما اگر شخصی که مناسب ازدواج با شما باشد و پدر مخالفت نماییند میتوانید از طریق دادگاه و اثبات صالح بودت شخص برای ازدواج با شما اقدام به ازدواج نمایید
موفق باشید

با سلام مخاطب گرامی
دررابطه با ازدواج دختر بدون اجازه پدر ماده ۱۰۴۴ قانون مدنی بیان می‌کند: «در صورتیکه پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشد و استیذان از آنها نیز عادتا غیرممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی می‌تواند اقدام به ازدواج کند. ثبت این ازدواج در دفترخانه منوط به احراز موارد اجازه ازدواج در دادگاه خانواده می‌باشد».

خیر صرفا پس از اخذ حکم از دادگاه میتونید با اجازه ی دادگاه عقد کنید.