با فردی که به تعهدات خود بابت فروش ملک عمل نکرده و قصد خروج از کشور را دارد چطور میشود برخورد نمود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۰۷ #82544675

با سلام

تعداد ۴ نفر هستیم که ۴ واحد آپارتمان از فردی خریداری نموده و قرار بر این بوده که ایشان پایان کار ساختمان را اخذ نمایند و تحویل دهند، در صورتی که علیرغم پیگیری های مکرر، ایشان اصلا پاسخگو نبوده و قصد مهاجرت و خروج دائم از کشور را نیز دارند.

چطور میشود با ایشان برخورد نمود که به تعهد خود عمل نموده و از کشور خارج نشوند؟

آیا با ارائه دادخواست الزام به ایفای تعهد می توان جلوی خروج از کشور ایشان را گرفت؟

متشکرم

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چطور میشود با ایشان برخورد نمود که به تعهد خود عمل نموده و از کشور خارج نشوند؟
دادخواست الزام به ایفای تعهد دهید
آیا با ارائه دادخواست الزام به ایفای تعهد می توان جلوی خروج از کشور ایشان را گرفت؟ بله
به استناد
ماده ۲۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی بیان می کند: مرجع اجراکننده رای باید به تقاضای محکوم له قرار ممنوع الخروج بودن محکوم علیه را صادر کند. این فرار تا زمان اجرای رای یا ثبوت اعسار محکوم علیه یا جلب رضایت محکوم له یا سپردن تامین مناسب یا تحقق کفالت مطابق قانون مدنی به قوت خود باقی است.

طرح دعوی الزام به اخذ پایان کار و صورتجلسه تفکیکی و تحویل ملک .امکان ممنوع الخروج شدن شدن او نیست ولی میتوان بابت تامین مخارج املاک و اموال اورا توقیف نمود

باید دادخواست اخذ پایان کار . صورتمجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند مطرح کنید.
اما به استناد این دادخواست و بابت این امر نمی تواند تقاضای ممنوع الخروجی شخص را کنید.

در راستای اجرای حکم قطعی طبق قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی امکان درخواست ممنوع الخروجی وجود دارد ک با توجه به اینکه شما هنوز دعوایی طرح ننموده اید این امکان وجود ندارد و امکان اخذ ممنوع الخروجی در مقام دستور موقت هم محل تردید است‌.

درمرحله اجرای حکم ، می توانید تقاضای ممنوع الخروجی محکوم علیه را نمایید

با استناد به ماده مربوطه در قرارداد الزام به ایفاء تعهد شخص مورد نظر را از طریق مراجع قضایی درخواست نمایید ولیکن بابت این امر نمی توانید شخص را ممنوع الخروج کنید.

با سلام ووقت بخیر
براساس قراردادتون دادخواست الزام به ایفای تعهد دهید ولی این دادخواست مانع خروج از کشور ایشان نمی باشد.