به جرم کلاهبرداری می تونم شکایت نمایم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۹۸ #82500770

طی ۳ قرارداد از شخصی ۳ دستگاه با مواد اولیه به مبلغ ۳۰۰ میلیون خریداری کردم و ۱۴۵ م پرداخت کردم قرار بود یک هفته تحویل بده ولی ۴ ماه تحویل نداده همون موقع معازه هم اجاره کردم
یا فقط الزام به تحویل می تونم شکایت کنم
اگر هزینه دادرسی پرداخت کنم می تونم از اون شخص هزینه رو بگیرم

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام. با توجه به توضیحات شما کلاهبرداری اتفاق نیافتاده

دادخواست حقوقی الزام به تحویل دستگاهها و اجناس وایفای تعهدات قراردادی به انضمام مطالبه خسارات دادرسی مطرح نمایید مصداق کلاهبرداری نمیباشد

موضوع شما جنبه کیفری ندارد لاکن می توانید دادخواست الزام به ایفای تعهد و خسارات وارده را علیه وی به دادگاه تقدیم کنید

با سلام و احترام؛
مسئله ای که محرز است لزوم تسلیم مبیع به نحو تمام و کمال به حضرت عالی است و به تبع پیروزی شما در در دعوا میتوانید هزینه ی دادرسی را نیز از ایشان مطالبه کنید.
موضوع دیگری که محل بررسی دارد تحقق و یا عدم تحقق جرم کلاهبرداری است. در صورتی فروشنده به طور کلی قرارداد را به نحو صوری و به قصد دریافت مال از شما منعقد کرده باشد نوعی عملیات متقلبانه محقق گردیده و با عنایت به مسئله که مال خریداری شده ارزشی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان دارد مجازات حبس ۱ الی ۷ سال در انتظار این شخص خواهد بود(صرفا در صورت اثبات اینکه فروشنده از ابتدا قصد تحویل مال را نداشته میتوان ایشان را محکوم به کلاهبرداری نمود)

الزام به ایفای تعهدات قراردادی و نیز مطالبه کلیه خسارات دادرسی از جمله هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل میتواند صورت گیرد

درود
خیر کلاهبرداری با آنچه توضیح دادید به وقوع نپیوسته بله هزینه دادرسی را می توانید مطالبه کنید.

با سلام
الزام به تحویل مبیع( با توجه به قرارداد فی مابین و فیش های واریزی، شهادت شهود) و مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد.
بله در صورت محکومیت، طرف مقابل علاوه بر ایفای تعهد ملزم به جبران خسارات دادرسی خواهد شد.
عنوان کیفری ندارد، مگر اینکه کالاهای گفته شده واهی بوده و با مانور متقلبانه منتج به اخذ مبلغ از شما شده است. متواری بودن فروشنده در فرض وجود می تواند قرینه ای بر تحقق جرم کلاهبرداری باشد.