عدم قبول ابرا مهریه توسط دفتر ثبت اسناد رسمی بدون اذن پدر چگونه پیگیری شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۶۸ #82478883

با سلام خسته نباشید
خانم بنده قسمتی از مهر خود را میخواهد به صورت ابرا به من ببخشد ولی واقعا دفترهای اسناد رسمی کلافه مان کردن همه میگویند اذن پدر زوجه من نمیدونم خانمی که ۲۶ سال سن دارد عاقل و بالغ است و حتی ازدواج کرده با عقد نامه چرا نباید انجام دهند وقتی قانون میگوید که مشکلی ندارد آخه این چ قانونی است که هرکی یه جور بهش عمل می کند. از شما کارشناسان محترم تقاضا دارم مارا یاری فرمایید واقعا داره رابطه خود ما هم بهم میخوره. تاککیدم بر این سوال است که آیا میشود شکایت کرد توسط مراجع مربوطه بابت کاری که قانون منع نکرده ولی انجام نمیدن؟ بعد اینکه با رونوشت عقد نامه قبول میکنند؟ بعدا که به دفتری که ازدواج کردیم نامه بفرستند آیا عقد نامه اصلیو میخوان چون عقد نامه معمولا دست خانواده زوجه هست و ما نمیخواهیم هیچ یک از طرفین از قرار بین ما باخبر شوند.
از کارشناسان عاجزانه تقاضا دارم کمکمان کنند مخصوصا سوالم رو بحث شکایت ازشون هست.
ممنون

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما میتوانید اقرارنامه ای میان خودتان منعقد نمایید و یا به دفاتر متفاوتی مراجعه نمایید.

دفاتری وجود دارند که اینکار را بدون اذن پدر انجام میدهند شما بایستی این دفاتر را پیدا کنید .

ابرا متفاوت از بخشش از هبه (بخشش) است
اگر مهریه دین باشد قابلیت ابرا و بخشش را داراست و چنانچه زمین و یا مال دیگری که موجود است باشد ابرا در مورد آن معنی ندارد.
در مورد آن بخش از سوال که مربوط به نیاز به اذن ولی به جهت بخشش و یا ابرا هست باید عرض کنم نیاز به اذن ولی نیست و این اشتباه در دفاتر ثبت اسناد است.
اولا در خصوص سمد نکاحیه هر یک از زوجین با مراجعه به دفترخانه ای که ثبت نکاح کرده میتوانید رونوشت آن را تهیه نمایید،
ثانیا اگر دفاتر اسناد رسمی از ثبت ابرا یا هبه خودداری نمایند بروی برگه ای نحوه بخشش یا ابرا را نوشته و در دفترخانه در حضور سردفتر امضا نمایید و از سردفتر بخواهید که امضای زوجه در ذیل برگه را تصدیق نماید ، ویا اینکه در حضور دو شاهد عادل اقرار به ابرا یا بخشش نماید و امضای شهود را ذیل برگه اخذ نمایید.
توجه داشته باشید که بخشش قابل رجوع بوده و ابرا قابل رجوع نیست و اینکه در بخشش قبول بخشش در ذیل برگه نیاز است ولی در ابرا نیاز نیست.

بین خودتان زوجه اقرار نامه ای بنیوسد با دستخط خودش نهایتا با دو شاهد بدین نحو که مهریه را ابرا کرده است