چگونه به علت عدم رعایت قوانین و ضوابط شکلی و ماهوی نسبت به ابطال وصیتنامه اقدام کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۶۴ #82296025

با سلام
پدر بنده در خردادماه ۱۳۹۴ به علت تومور مغذی و مشکل اختلال حافظه تحت عمل جراحی قرارگرفت و متعاقبا در مهرماه ۱۳۹۵ به علت سکته قلبی فوت گردید، در زمان فوت مقداری رهن منزل استیجاری داشت و یک خانه در روستا که بصورت ارثی به او رسیده بود و به علت اینکه خارج از بافت روستا بوده و تغییر کاربری زمین داده شده فاقد هرگونه سند رسمی میباشد و تنها مدرک از مالکیت ایشان وصیت نامه پدرشان می باشد، مادر بنده در خرداد ماه ۱۳۹۶ اقدام به دریافت گواهی انحصار وراثت نمود که این گواهی به علت عدم ارائه اطلاعات صحیح در خصوص اموال پدرم محدود به ۳۰ میلیون ریال می باشد و اعلام شده که متوفی فاقد وصیت نامه می باشد، در تاریخ اردیبهشت سال ۹۸ بنده احضاریه ای از طریق سامانه ثنا مبنی بر حضور در دادگاه تنفیذ وصیتنامه خودنوشت پدرم در مهرماه ۱۳۹۸ دریافت نمودم (تاریخ تنظیم وصیت نامه ۹۵/۷/۲۸ میباشد حدودا ۳ ماه پس از عمل جراحی مغز) و برای اولین بار در وصیت نامه ایشان که به خط خودشان نیست (ایشان دارای مدرک پایان دوره ابتدایی بوده اند) و امضاء ایشان نیز فاقد تاریخ بوده و مهر شورای روستا و مهر دهیاری را دارد مشاهده کردم (شایان ذکر است تاریخ مندرج در زیر امضاء و مهر دهیاری با تاریخ مندرج در وصیت نامه مطابقت ندارد) که پدرم وصیت کرده تمامی اموال منقول و غیر منقول ایشان به مادرم واگذار گردد، شایان ذکر است که به علت عدم توانایی مالی پدرم در هنگام فوت تمامی هزینه های رد دیون و هزینه های کفن و دفن و مراسمات توسط بنده پرداخت شده است. حال بنده میخواهم ضمن عدم تنفیذ وصیتنامه موصوف نسبت به ابطال آن نیز به علت عدم رعایت قوانین و ضوابط شکلی و ماهوی اقدام نموده تا تمامی اموال ایشان طبق قوانین کشور بین وراث تقسیم گردد، لطفا راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تمامی مدارک و دلایل را ارائه دهید و عنوان کنید که وصیت نامه به دستخط پدرتان نیست و ابطال آنرا بخواهید .

سلام وصیت نامه مذکور به صورت خود نوشت نیست چون شرایط آن را ندارد در دفتر اسناد رسمی هم تنظیم نشده و وصیت نامه سری میتواند به خط شخصی غیر موصی هم باشد که در این صورت باید در دفتر اسناد رسمی طبق مقررات به امانت گذاشته شده باشد با این اوصاف شما با ذکر دلایل ابطال وصیت را درخواست کنید

سلام دوست عزیز
خوب در دادگاه تمامی مستندات خود را ارائه نماید و عنوان کنید وصیت نامه خود نوشت نیست و چون به خط پدرتان نیست ابطلال آن را بخواهید