اگر حراست قوه قضائیه یا حراست دادستانی کشور متوجه تخلف در این پرونده شوند چه اقدامی انجام میدهند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳,۰۰۴ #82129781

با عرض سلام و احترام خدمت شما

سال گذشته شخصی با اتهام کلاهبرداری در فضای مجازی از سه نفر شکایت کرد که یکی از متهمین بنده بودم و در صورتیکه به حساب بنده حتی ۱ ریال هم پولی واریز نشده بود . مبلغ کلاهبرداری ۲۶ میلیون تومان بود و دادیار شعبه مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان وثیقه صادر کردند . تنها مدرکی که شاکی علیه بنده به پلیس فتا ارائه کرده بود " شماره موبایل و تلفن ثابت " بنده بود که دوستم که صاحب سایت بود شماره بنده رو یکسال قبل از اینکه کلاهبرداری انجام شود در سایت خودش بعنوان شماره پشتیبانی قرار داده بود . دوستم بخاطر دعانویسی مبلغ ۲۶ میلیون تومان از شاکی بنده در کشور تایلند کلاهبرداری کرده بود و اون خانم چون میدانست دستش به آن شخص نمیرسد انگشت اتهام را به سمت اینجانب گرفت تا به پول خود برسد . در جریان رسیدگی به پرونده تخلفاتی در پلیس فتای تهران توسط افسر پرونده رخ داد که ۲۲ مرداد ۹۷ این تخلفات را در چهار برگ تایپ کردم و به اداره حفاظت اطلاعات ناجا گزارش دادم. چون ساکن شهرستان بودم این گزارش را از طریق پست پیشتاز در تاریخ ۷ مهر ۹۷ برای دادیار شعبه ارسال کردم ولی در تاریخ ۱۰ مهر ۹۷ مدیر دفتر دادیاری دادسرای تهران بدستور دادیار شعبه بصورت تلفنی بنده را تهدید و الزام به برداشت لایحه کردند که مجبور شدم خواهر خانم خودم را به آن شعبه بفرستم تا لایحه را از پرونده حذف کند. لایحه ارسالی مربوط به تخلف افسر پرونده بود که مجبورم کردند از پرونده حذف کنم. { این تهدید از طریق تلفن همراه بنده ضبط شد } بعد از مدتی افسر پرونده هم تماس گرفت و در صحبتهای خود نگران طلب شاکی پرونده بود. با مشورت با چند وکیل به این نتیجه رسیدیم که احتمالا هم با دوستم که از شاکی بنده کلاهبرداری کرده بود تبانی کرده و هم با شاکی بنده تبانی کرده است { این مکالمه از طریق تلفن همراه بنده ضبط شد } در تاریخ ۳ اردیبهشت ۹۸ قرار نهایی دادسرا در تهران صادر شد اما برای بنده و حتی وکیل بنده هم ابلاغ نشد و ما فکر کردیم قرار منع تعقیب برای ما صادر شده است که برای ما ابلاغ نشد . از آنجائیکه ساکن شهرستان بودیم به دادسرای تهران مراجعه نکردیم . تخلفات در دادسرا و پلیس فتا تهران بقدری شفاف بود که برای بنده که هیچ پولی به حسابم واریز نشده بود کیفرخواست صادر شد و برای دو نفر دیگر پرونده که به حساب هر دو نفر آنها پول واریز شده بود قرار منع تعقیب صادر شد. پرونده بعد از مدتی به دادگاه ارسال شد و متاسفانه حکم محکومیت برای بنده صادر شد که حدود ۳۰ روز قبل درخواست تجدیدنظر خواهی دادم. با دادستان مرکز استان خودم بابت این تخلفات صحبت کردم و به بنده گفتند فورا از طریق مراجع قضایی تهران پیگیری کنید. بنده هم در تاریخ ۲۳ مرداد ۹۸ از طریق سایت مرکز گزارشات مردمی قوه قضائیه گزارش تخلف مدیر دفتر و دادیار شعبه و افسر پرونده را همراه با فایل صوتی ارسال کردم و همینطور در تاریخ ۴ شهریور ۹۸ این اسناد را از طریق پست پیشتاز به دفتر حوزه ریاست قوه قضائیه و دفتر دادستانی کل کشور ارسال کردم و همینطور از طریق سایت دادستانی کل کشور از قسمت { دریافت شکایت از عملکرد دادسراها } شکایت کردم. پرونده دادگاه بدوی مربوط به مجتمع قضایی شهید قدوسی تهران در تاریخ ۲۹ مرداد ۹۸ مختومه شده بود و در سامانه ثنا به قسمت مختومه شده رفت اما چند روز قبل یعنی در تاریخ ۲۳ شهریور ۹۸ وارد سامانه ثنا شدم و این جمله ثبت شده بود { آخرین تغییر ثبت شده برای این پرونده مربوط به تاریخ ۲۳/۰۶/۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۲۲ می باشد } اما هیچ بندی بابت توضیحات تغییر جدید پرونده در سایت درج نشد و هیچ ابلاغیه در سایت برای شاکی و بنده درج نشد. با توجه به گزارشی که بابت تخلفات این پرونده ارسال کرده بودم درخواست توقف رسیدگی به پرونده و پیگیری این تخلفات را خواستار شدم.
سوال اول:
خواستم بدونم اگر حراست قوه قضائیه یا حراست دادستانی کشور متوجه تخلف در این پرونده شوند چه اقدامی انجام میدهند؟
سوال دوم:
اگر جرم دادیار شعبه یا افسر پرونده به قوه قضائیه یا دادستانی کشور ثابت شود آیا پرونده به دادگاه تجدیدنظر خواهد رفت یا اینکه اعاده دادرسی خواهد شد یا اینکه اتفاق دیگری خواهد افتاد ؟

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورت اثبات تخلف برابر مقررات با شخص خاطی برخورد قانونی صورت میگرد که در نوع تخلفات مربوطه مشخص شده است . با توجه به کاراکتر بالای سوالتان بهتر است از طریق مشاوره تلفنی اقدام به طرح سوال نمایید .

باسلام
در مورد موضوع آخر باید بدانید که پیامک تاریخ ۲۳/۶/۹۸ در راستای موضوع مختومه شدن است.
در پاسخ به سوال اول شما، اصولا مرجع صالح جهت اعتراض و شکایت از تخلفات صورت گرفته از سوی ضابطان،دادگاه عمومی در همان حوزه ی قضاییست.
این موضوع در مورد تخلفات دادستان و دادیاران در دادگاه عالی انتضامی قضات صورت میکیرد. بدیهیست که دادگاه مذکور به موضوع رسیدگی و در صورت احراز واقع ،ضابطان را مجازات و دادستان و دادیاران را به مرجعی بنام دادگاه عالی انتظامی قضات معرفی و رسیدگی برابر قانون صورت خواهد گرفت.
که البته باید با ادله ای محکم و قوی مطرح شود.
در مورد سوال دوم ،پس از اینکه موضوع فوق اثبات شد ،میتوانید در قطعی شدن رای،مبادرت به اعاده ی دادرسی نمایید. و اگر هنوز رای قطعی نشده میتوانید درخواست تجدید نظر نمایید ،اما با توجه به زمان بر بودن پروسه ی پرونده ی فوق(سوال یک) شما فرصت اعاده دادرسی را خواهید داشت و ..
موفق باشید