اقدام به باز کردن کوچه نموده؛ آیا بدون اذن بنده حق این کار را دارند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۲۶ #81957413

با سلام و خسته نباشید.
بنده و همسایه پلاک همجوار در یک بن بن بست به صورت مشاع برای رفت و آمد استفاده می کردیم جدیدا وی با فروش سر دروازه و ۱۵ متر مربع از زمین خود به مبلغ صد میلیون تومان اقدام به بن باز کردن کوچه شده و من غیر حق افراد دیگری از این کوچه عبور می کنند. آیا بدون اذن بنده حق این کار را دارند؟ بنده با چه عنوانی باید از دست ایشان شاکی شوم؟ عنوان جرم چیست؟ لازم به ذکر است بنده یک بار با عنوان فروش مال غیر از وی شکایت کردم ولی رد اتهام شد

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود مطابق آنچه در سوال آمده است شما نمی‌توانید اقدام نمایید

درود
درست است که کوچه های بن بست ملک خصوصی است اما ایشان ملک خود را فروخته و جرمی انجام نداده است.

درود
اگر نسبت به فروش بخشی از ملک خود اقدام و راه را از طریق ملک‌خود باز نمودند عنوان مجرمانه نداشته و قابل شکایت نیست .

درود بر شما، چنانچه ایشان نسبت به ملک خود اقدام به فروش کرده و این مساله در ملک ایشان اتفاق افتاده، شما حق اعتراضی ندارید، البته این مورد بایستی دقیقا مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان صحیح ترین نظر را ارائه داد.

اگر نسبت به فروش ملک خود نموده شما حق اعتراض و ممانعت ویا مزاحمت وی ندارید

درود بر شما
ممکن است با توجه به ماده ۸۱۰ قانون مدنی برای شما حق شفعه ایجاد شده باشد