آیا یک خانه که مال مشاع میباشد قابل توقیف است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶,۸۸۹ #81848

سلام و تشکر بابت سایت بسیار عالیتون. مادر من سال 80 فوت کردن. پدرم سال 81 مجددا ازدواج کردن.صد سکه مهریه همسرشان کردند. سه سال بعد دو دانگ هم منزل بنام ایشان زدند. بعد از 13سال زندگی مشترک و درحالیکه پدر 70سال سن داشتند و بدوران کهولت سن رسیدند همسر پدر در اسفند94 منزل را با بردن وسایل بدون اطلاع پدر ترک کردند.به کمک وکیل درخواست مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، اجرت المثل ایام تصرف(دو دانگ مشاعی)، طلاق، خلع ید (بابت دو دانگ مشاعی) وفروش مال مشاع دادند. در عین حال تنها دارایی پدر یعنی 4دانگ منزل را جهت مهریه بازداشت کردند.همچنین حقوق بازنشستگی را به میزان ماهیانه 250هزارتومان توقیف کردند.ما بلافاصله درخواست مستثنیات دین دادیم و دادگاه پرونده های مختلف ادامه داشت. تحقیقات محلی توسط کلانتری و استعلامات اداره ثبت هم نشان داد تنها دارایی پدر 4دانگ منزل مشترک می باشد. اجرای احکام مهریه بررسی نهایی مستثنیات را موکول به قیمت شدن منزل کرد. در اسفند 95 حکم خلع ید و فروش توسط طرف مقابل اخذ شد.4دانگ پدر 250میلیون قیمت شد که قیمت واقعی هم هست.حال بعد از یک سال و نیم که از درخواست مستثنیات ما میگذره، اجرای احکام میگه چون حکم فروش گرفته شده در پرونده دیگه ای، لذا بررسی مستثنیات معنا نداره و وقتی خونه فروش رفت از پول 250 میلیون تمامی طلب های پرونده های زوجه پرداخت میشه(یعنی حدود 160میلیون کسر میشه و فقط 90میلیون برای پدر باقی میمونه).درحالیکه قرار بود کارشناسی بابت شان و شیونات پدر انجام بشه و ما حتی فیش کارشناسی هم پرداخت کرده بودیم و اگه کارشناسی انجام بشه حداقل 150میلیون تا 200 میلیون منزلی هست که در شان پدر هست برای تهیه نه کمتر. چون پدر در کل زندگی منزل داشتند از خودشون وبازنشسته مهندسی برق هستند و دارای چهار فرزند و چهار عروس و داماد...
سوال من و کمک مپرد نیاز من اینه که راهکار قانونی بمن بگید که دادگاه نتونه کل تنها مال پدر رو بده به زوجه. بتونیم براشون منزل تهیه کنیم.اخه مگه بررسی مستثنیات تو یه پرونده دیگه با موضوع درخواست فروش دو دانگ بدلیل عدم امکان افراز تو یه پرونده دیگه چه منافاتی داره. توروخدا کمکمون کنید. هزینه برای گرفتن وکیل نداشتیم چون یکسال و نیمه داریم ماهی دو میلیون از خودمون خرج میکنیم برای پدر بابت گرفتن پرستار و خرجی منزل و دارو و دادگاه و جدیدا هم اجاره خونه بدلیل خلع ید...

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

یک خانه در حد رفع نیاز جزء مستثنیات دین است و قابل توقیف نخواهد بود لذا دفاع از جانب شما باید باشد و در صورتیکه به قوانین مسلط نیسنید حتما باید به هر صورتی شده وکیل بگیرید. به دلیل اینکه ممکن است حق شما پایمال شود.