آیا با این شرایط برای خریدار مشکل پیش خواهد آمد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۳۵ #81254568

سلام خسته نباشید

یک زمین چند هکتاری مشجر ( که در داخل منطقه شهری واقع شده و به دلیل داشتن درختان تنومند ، به آن اجازه تغییر کاربری نمی‌دهند ) ، به صورت وکالتی و کاملا قانونی ( بصورت مبایعه نامه دست نویس و مبایعه نامه هولوگرام دار) از موکل زمین ( که وکالت تام الاختیار بلاعزل داشته است ) ، خریداری شده است.

به دلیل: ۱-مفقود بودن سند دفترچه ای زمین ، ۲-وجود تعداد زیادی درخت در زمین ( کاربری باغ ) ، ۳-و از همه مهمتر متصرف بودن حدود نصف زمین توسط یک ارگان ، ثمن‌ معامله در مبایعه نامه رسمی بسیار پایین تر از ارزش اصلی زمین قید شده ( به طور مثال به جای متری ۳ میلیون تومان ، متری ۳۰ هزار تومان قید شده ) . و زمین هم به همان قیمت ناچیز متری ۳۰ هزار تومان خریداری شده است . علت ارزان فروختن زمین ، این بوده که مالک خودش شرایط پیگیری امور زمین را نداشته و تصمیم می‌گیرد زمین را با همین شرایط ، به اصطلاح مفت بفروشد تا خریدار خودش به دنبال رفع تصرف زمین و اخذ سند تک برگ و تفکیک و تغییر کاربری زمین برود .

حالا سوال بنده این است که آیا خرید این ملک با قیمتی بسیار کمتر از ارزش متعارف ، در آینده و در دعاوی حقوقی کیفری مشکل خاصی برای خریدار ایجاد خواهد کرد ؟ و اینکه آیا هر فردی حق این را دارد که ملک خودش را به هر قیمتی که می‌خواهد ( قیمتی پایین تر از ارزش واقعی ملک ) بفروشد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود. فروشنده میتواند بعدا برای فسخ معامله اقدام کند. اما شما میتوانید با درج نکاتی در مبایعه نامه از آن جلوگیری کنید، همانند اینکه در قرارداد ذکر کنید که فروشنده در حین معامله به قیمت عادله و واقعی زمین آگاه بوده است و به میل و اراده خود و با آگاهی کامل به انعقاد این مبایعه نامه اقدام نموده است.

با سلام،بستگی به مبایعه نامه دارد و خیارات و شروط مندرج در آن اما اگر دردسر زیاد دارد توصیه ای به خرید آن نیست.

سلام فروشنده میتواند به دلیل خیار غبن معامله را فسخ نماید.

بهتر است برای نوشتن قرارداد به یه متخصص یا مشاور مراجعه کنید موفق و پیروز باشید

با سلام با توجه به شرایط بیان شده پیشنهاد می شود با یک مشاور جهت نوشتن قرارداد اقدام کنید که بعد ها موردی جهت اختلاف به وجود نیاید

خرید ملک زیر قیمت آن به هیچ وجه توصیه نمیشود چون بعدا فروشنده میتواند به دلیل خیار غبن معامله را فسخ نماید.

هرچند که این موضوع تصمیم شخصی هر فرد است اما ترجیح این است که انجام نشود چرا که احتمال بروز مشکل در آینده وجود دارد