نحوه اجرای حکم تمکین دادگاه چگونه میباشد؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۴۲,۷۲۷ #81040

با سلام
اگر زوج درخواست تمکین بده و قاضی حکم بده که با توافق طرفین زوجه حاضر به ادامه ی زندگی و تمکین می باشد. بعد از اعلام این حکم آیا لزومی وجود دارد که زوج باید به دنبال زوجه برود؟ یا اینکه زوجه خودش باید برگردد؟ و اگر زوجه خودش برنگردد چه حکمی دارد؟ وبعد از اعلام حکم ظرف چند روز باید برگردد؟
سپاس

مشاوره حقوقی نفقه
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پس از الزام زوجه به تمکین میتواند به منزل مشترک برگرددوایفای وظایف زناشویی را انجام دهد.هیچ اجباری برای تمکین وایفای وظایف زوجه درکارنیست امااگرتمکین نکند ازشوهرخود دیگر نفقه به زوجه تعلق نمیگیرد ونمیتواند مطالبه نفقه کند.ازطرفی شوهر درصورت تمرد زن وعدم تمکین میتواند از دادگاه تقاضا کند که جهت ازدواج مجدد به او مجوز دهد.اگرزن قصدتمکین داشته باشدبعدازقطعیت حکم ظرف ده روز میتواند به منزل مشترک بازگرددوزندگی وتمکین وایفای وظایف خود را از سربگیرد وشیطان را لعنت کند.الخیرو فی ماوقع

سلام و درود
مثل کلیه احکام قطعی نیازمند صدور اجراییه از جانب زوج هست
پس از صدور اجراییه زوج میبایست ضمن معرفی منزل به دادورز اجرای احکام طی ابلاغ از طریق دادورز اجرا و یا مرجع انتظامی مراتب تمکین به زوجه ابلاغ میشود در صورت عبازگشت زوجه ب منزل مشترک عدم تمکین ایشان لغو و در غیر اینصورت عدم تمکین استصحاب میگردد.

باسلام:مراجعه به اجرای احکام واز طریق مشاور خانوانده بازوجه صحبت شود جهت ادامه زندگی ورفتن به منزل شوهر، ولی نمی توانیم زوجه را اجبار به تمکین کنیم ،ولی درصورت عدم تمیکین نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد ،زوج میتواند از طریق دادگاه خانواده وطی کردن مراحل قانونی در خواست ازدواج مجدد بدهد وازدواج کند.

با سلام زن برگشت که هیچ اگر برنگشت نفقه منتفی میشود .کاری دیگری نمیتوانید کنید مگر با ترفندی ایشان را برگردانید ان هم این است که به دادگاه سرپیچی از حکم دادگاه را بدهید و بگویید اگر برنگردد با کسی دیگر را ازدواج میکنید سریع برمیگردد.

اجرای حکم فوری است اما قهرا قابل اجرا نیست فلذا ضمانت اجرای آن عدم استحقاق زوجه نسبت به مطالبه نفقه و اصدار مجوز ازدواج مجدد برای زوج می باشد.
در پناه حق باشید

از طریق اجرای احکام پیگیر شوید

با سلام .پس از صدور اجراییه زوج میبایست مدارک دال برتهیه منزل مستقل و اثاث البیت ب دادورز اجرا ارائه داده و طی ابلاغ از طریق دادورز اجرا و یا مرجع انتظامی مراتب تمکین ب زوجه ابلاغ میشود در صورت عدم بازگشت زوجه ب منزل مشترک عدم تمکین ایشان صادر خواهدشد