منافع ۳ دانگ مادر در مزایده فروش، حفظ میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۷۳۷ #80831323

سلام.
مادر من دو سال پیش ۳ دانگ مشاع از خانه مسکونی اش که ساکن در آن میباشد را با حفظ حق مالکیت منافع مادام العمر به چهار فرزندش با انتقال سند صلح کرد،
پنج سال قبل نیز ۱ دانگ مشاع منزل را وقت ازدواج به نام همسرم، انتقال سند قطعی
مالکیت و منافع داده بود،
دو دانگ نیز به نام خودش هست..
حال همسرم دستور فروش منزل را از اجرای احکام گرفته، سوال من این است که:
منافع ۳ دانگ مادرم در مزایده فروش، حفظ میشود، یا نه؟ خریدار با شرط حفظ منافع ۳ دانگ متعلق به مادر باید وارد مزایده بشود؟
یا اینکه مادرم بعد فروش خانه در مزایده، باید منافع خود را از فرزندانش طلب کند؟
روال قانونی دادگاه در این موارد به چه صورت میباشد؟
ممنون اگرخیلی دقیق به سوالم پاسخ دهید.

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به سند مالکیت ، مالکت مادرتان بر میزان مقرر موجود می باشد
هر چند صلح انشاء اما منافع آن تا زمان حیات به مادر انتقال یافته .
همسرتان به میزان یک دانگ با توجه به مالکیت مال و منافع می تواند تصرفات مالکانه داشته باشد و اینکه منافع مادر حفظ می گردد ، بله زیرا عقد اولیه صلح با حفظ منافع بوده .
پس از انجام موارد مربوط به افراز یا مزایده ملک مشاع ، منافع مالکیت و اعطای ملک به مادر کماکان مورد نظر قرار خواهد گرفت .

درود بر شما. همسر شما به عنوان مالک یک دانگ، حق اخذ دستور فروش شش دانگ ملک را دارند و پس از مزایده و وجود خریدار، ایشون مبلغ یک دانگشون را دریافت می کنند و مابقی مبلغ به صاحبان دانگ ها می رسه. در این صورت چون مال به صورت قبل وجود نداره و تبدیل به پول شده، لذا مادر شما صرفا با اثبات حق خودشون می تونند منافع متعلق به قیمت(پول) شش چهار دانگ دیگر (مثل سود بانکی) را توقیف و به خودشون مادام الحیات اختصاص بدند