میتونم دادخواست اجرت المثل با وجود اینکه اجاره نداده و فروخته، بدم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۹۹ #80739657

وقت بخیر
بردارم دوسال پیش زمین ورثه ایمون رو فروخته بدون اطلاع من، و من چندماهی میشه شکایت کردم میخوام بدونم به غیر اینکه معامله باطل میشه چگونه میتونم تحت چه عنوانی ادعای خسارت بکنم بابت این دو سه سالی که زمین رو فروخته بود و از دسترسی و تملک من خارج بود، آیامیتونم دادخواست اجرت المثل با وجود اینکه اجاره نداده و فروخته و ملکم برمیگرده، بدم؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام. اگر سند به نام مورث شما بوده چگونه ایشان ملک را بدون اطلاع شما فروختند؟ آیا شما به دادگاه حقوقی دادخواست دادید یا به عنوان جرم انتقال مال غیر از دادگاه کیفری اقدام به تنظیم شکوایه نمودید؟ اگر از کیفری اقدام کرده باشید که صرفا به جرم رسیدگی می شود و با استناد به حکم کیفری باید دادخواست الزام به تنظیم سندرسمی به میزان سهم خود و همچنین مطالبه اجرت المثل ایام تصرف غاصبانه برادرتان و خریدار ملک طرح نمایید. برای پاسخ دقیق و کامل باید اسناد و مدارک شما دقیق بررسی شوند.

بله میتوانید مطالبه اجرت المثل نمایید و ربطی به استفاده یا عدم استفاده نخواهد داشت و در صورتی که خریدار از مستحق للغیر بودن ملک مطلع نبوده باید اجرت المثل را به شما پرداخت نماید و سپس آنرا از کسی که ملک را به ایشان فروخته مطالبه نماید.

با سلام شما میتوانید شکایت کیفری فروش مال غیر نمایید و در صورتی که اثبات گردد معامله فصل و رد مال انجام می‌شود و اگر در این زمینه خساراتی به شما وارد شده می توانید تمام آن را مطالبه کنید و اگر از زمین استفاده شده است از هر زمانی که به شما رسیده می توانید از متصرف زمین و اجرت المثل ایام تصرف را نیز مطالعه نمایید

وقت بخیر
اگر زمین کشاورزی بوده و از آن درآمد حاصل می شده بله اجرت المثل را می توان مطالبه کرد

امکان مطالبه خسارت و اجرت المثل نسبت به سهم خودتان امکان پذیر است هر چند نیاز به برسی مدارک شما توسط متخصص جهت اظهار نظر قطحی می باشد

با سلام بله ، هم در قالب منافعی که از شما در مدت این دو سال تلف شده است می توانید دادخواست بدهید.

باسلام واحترام درمعامله فضولی چنانچه فضول یا اصیل استیفاء منفعت هم نکرده باشند اجرت المثل قابل مطالبه میباشد