آیا میتوان از کارفرما تقاضای حقوق و مزایا نمود، در صورتی که نه قراردادی منعقد شده و نه بیمه ای رد شده؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۷۴ #80701227

همسر بنده ۵ سال در دفتر بازرگانی کار میکردند که نه قراردادی بین ایشان و کارفرما منعقد شده و نه بیمه ای رد شده و حتی ۸ ماه آخر را نیز به دلیل شرایط اقتصادی بد دفتر، هیچ حقوقی دریافت نکرد و کارفرما بعد ۸ ماه دفتر را جمع کردند بدون این که با همسر بنده تسویه حساب کنند و الان ۲ سال هست که از این قضیه میگذرد و به دلیل اینکه کارفرما فامیل بودند، همسرم در این مدت هیچ شکایتی نکردند و هر روز با وعده و وعید اینکه پرداخت میکنن همسر من را راضی نگه داشتند.
آیا همسر بنده با توجه به این که شاهد دارند و حقوقش هم به حسابش واریز میشد، میتواند شکایت کند؟
بابت ۸ ماه حقوق معوقه عیدی و پاداش و بیمه و سنوات این ۵ سال؟
همچنین اخیرا شنیدم که دفتر جدیدی در مکان دیگر اجاره کردند.

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
شما میتوانید با استناد به شهادت شهود و حقوق واریزی ماقبل رابطه کارفرما و کارگر را اثبات کرده و حقوق معوقه همسر خود را از طریق اداره کار و بیمه را از تامین اجتماعی مطالبه نمایید

با سلام رابطه خویشاوندی مانع احقاق حقوق ایشان نشود کارفرما کاملا در خصوص ایشان اجحاف کرده است. شما در تعقیب حقوق و مزایای ناشی از کار و سنوات و عیدی و مرخصی و حق بیمه کاملا محق هستید و باید در تامین اجتماعی و اداره کار حقوق خود را تعقیب و خواهان برگشت به کار شوید. رابطه کارمندی و کارفرمایی از واریزی های ماهانه قبلی قابل اثبات است.