مطالبه ضرر و زیان وارده از جرم چگونه است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۶۸ #80693

سلام.درشکایت ضرب وجرح عمدی٬ ازبازپرسی می توان ضرروزیان وارده ازجرم مطالبه کرد.
تامین خواسته درامور کیفری فرم مخصوصی دارد.متن درخواست تامین خواسته کیفری را درصورت امکان بنویسید

مشاوره حقوقی دیه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدهرگاه جرمی اتفاق می افتد، در اثر ارتکاب این جرم، ممکن است خساراتی اعم از مادی یا معنوی متوجه شاکی گردد و قانونگذار این حق را به وی داده است تا خسارات خود را مطالبه نماید اما مطالبه خسارات ناشی از جرم، دارای سلسله مراتبی می باشد که می بایست توسط شاکی رعایت گردد.دادگاه صالح با بررسی مدارک موجود در پرونده و نظریه پزشکی قانونی و استماع اظهارات طرفین بسته به نوع جراحات و شکستگی وارده، حکم مبنی بر محکومیت شخص ب به پرداخت … درصد دیه کامل بعنوان ارش (ارش، خسارتی است که طبق نظر پزشکی قانونی برای صدمات بدنی در صورتی که دیه مشخصی تعیین نگردیده باشد، مشخص میشود) و هم چنین … هزار تومان جزای نقدی به نفع دولت، صادر می نماید.
بعد از صدور رای شخص الف مدعی میگردد که در اثر تصادف حادث گردیده، خساراتی مادی و معنوی متوجه وی شده است که ایشان در قالب درخواست از دادگاه مطالبه نموده بوده اند، اما دادگاه به آن ترتیب اثر نداده است، فلذا تقاضای تجدیدنظر خواهی می نمایند.
دادگاه تجدیدنظر با بررسی جمیع اوراق پرونده، رای بدوی را صحیح اعلام و تایید می نماید با این استدلال که اگر شخص شاکی مدعی مطالبه خسارات ناشی از جرم است، می بایست در قالب یک “دادخواست” خسارات را تا قبل از اعلام ختم دادرسی تحت عنوان مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم تقدیم دادگاه بدوی نماید.

طبق مواد ۱۰۷_۱۰۸و ۱۰۹ میتوانید درخواست تامین خواسته دهید زیرا طبق ماده ۱۰۹- قرار تامین خواسته به محض ابلاغ، اجراء می‌شود. در مواردی که ابلاغ فوری ممکن نیست و تاخیر در اجراء موجب تضییع خواسته می‌شود، ابتداء قرار تامین، اجراء و سپس ابلاغ می‏ شود. این موارد، فورا به اطلاع دادستان می‏ رسد. قرار تامین خواسته مطابق مقررات اجرای احکام مدنی در اجرای احکام کیفری دادسرای مربوط اجراء می‌شود، و چنانچه تنظیم اوراق قضایی مد نظر دارید درخواست مرتبط ثبت نمایید

با سلام
بعد از ارجاع پرونده به دادگاه می توانید در دادگاه کیفری درخواست ضرر و زیان دهید.

باسلام
صرفا ضرر و زیان ناشی از جرم در دادگاه کیفری قابل مطالبه میباشد
بعداز صدور کیفر خواست و ارجاع پرونده به دادگاه

بله همزمان با اقامه دعوای کیفری میتوان مطالبه ضرر و زیان نمود و تقاضای تامین خواسته نمود

« ماده ۱۰۷- شاکی می‌تواند تامین ضرر و زیان خود را از بازپرس بخواهد. هرگاه این تقاضا مبتنی بر ادله قابل قبول باشد، بازپرس قرار تامین خواسته صادر می‌کند.
تبصره - چنانچه با صدور قرار تامین خواسته، اموال متهم توقیف شود، بازپرس مکلف است هنگام صدور قرار تامین کیفری این موضوع را مدنظر قرار دهد.
پس از ارجاع پرونده به دادگاه میتوانید دادخواست ضرر و زیان ارائه بدهید.

تامین خواسته خاص دعاوی حقوقی است و پس از صدور رای قطعی کیفری میتوانید دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم را به همراه تامین خواسته تقدیم دادگاه حقوقی کنید.