آیا حق شکایت به جرم افترا برای خریدار وجود دارد یا نه؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۵۱ #80649328

با سلام و عرض ادب
باغی موروثی داریم که نزدیک به شصت سال از مسیر زمین جلویی آبیاری می شود و مسیر دیگر جهت آبیاری ندارد یعنی دارای حق ارتفاق است ولی این حق نه در سند زمین ذکر شده است و نه مستند به رای دادگاه است. وارثان زمین جلویی اقدام به فروش زمین کرده اند و مسیر آبیاری ما که آن زمین واقع بوده است مسدود شده است. به ناچار از مالک فعلی (خریدار زمین) شکایت کیفری کردیم و مدارک از چمله نامه میراب ، استشهاد محلی ، شهادت شاهدان ، نظر کارشناسی ثبت را ارائه دادیم . الان بعد از هشت ماه که ما نتوانستیم باغمان را آبیاری کنیم و محصول زمستانه ما از بین رفت و الان درختان باغ نیز در معرض آسیب است ، یکی از وارثان (یکی از فروشندگان زمین) به دادگاه مراجعه کرده است و اقرار کرده است که به دستور و مسوولیت او مسیر آبیاری مسدود شده است. الان قاضی دادگاه ابراز می دارد که چون یکی از فروشندگان اقرار کرده است خریدار تبرئه می شود و اگر بنده از شکایت خود از شاکی صرف نظر نکنم خریدار می تواند به جرم افترا بستن از بنده شکایت کند
خریدار هم از اول گفته از اول زمین را به همین صورت تحویل گرفته است ولی بنده بارها به ایشان تذکر داده ام که بنده مسیر آبیاری در زمینشان داریم
در ضمن رای دادیار دادگاه مبنی بر آبیاری موقت هم گرفتیم ولی خریدار با اینکه زبانی قبول کرده بود اجازه آبیاری دهد ولی در عمل مسیر را باز نکرد و قاضی می گوید چون دادیار صلاحیت دادن چنین رایی نداشته عدم انجام آن توسط خریدار جرم محسوب نمی شود.
حال نمی دانم چکار کنم به خریدار رضایت بدهم و از یکی از فروشندگان که به صورت رسمی مسوولیت را به عهده گرفته شکایت کنم

قاضی هم طی چند ماه ، حکمی مبنی بر باز شدن موقت مسیر جهت آبیاری نداده است و تا حدی ایشان هم در آسیب دیدن محصول و باغ به نظر مقصر باشند
در ضمن خریدار از اول در جریان مسیر آب بوده است و با علم به اینکه مسیر آب متعلق به بنده است نسبت به خرید زمین اقدام کرده است . در یک مورد هم فروشندگان و خریدار با هم نشسته اند و در مورد چیزی که حقی در مورد آن نداشته اند بدون هیچ گونه هماهنگی با بنده برای بنده تصمیم گرفته اند که ۴۰ سانتی متر از کناره زمین از خریدار پس گرفته شود و جهت لوله گذاری آب اختصاص یابد البته با هزینه بنده و بدون پرداخت خسارت محصول زراعی ، و به امضا دو طرف معامله رسیده است . پس مشخص است که خریدار نسبت به وجود حق مسیر آب برای بنده مطلع بوده است و با علم به این موضوع زمین را خریداری کرده است. اینکه عنوان می کند زمین را بدون مسیر آب ، خریداری کرده است و بدون مسیر آب به ایشان فروخته اند و اطلاعی از موضوع نداشته است کذب محض است.

لطفا مرا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
حق ارتفاق با شهادت شهود اثبات میشود و مراجع صالح محل رسیدگی به شکایات می باشد و افراد برای احقاق حقه خودشون میتوانند از کسی شکایت کنند

باسلام برای اینکه بتوان افترا را اثبات نمود باید در ابتدا به توان سوء نیت را اثبات کرد

در صورت اثبات سونیت امکان شکایت تحت عنوان افترا وجوددارد

طرح شکایت افترا زمانی فراهم است که سونیت شما قابل اثبات باشد بعید است سونیت شما با توجه به اقرار شخص دیگر احراز شود

با درود چنان‌چه سونیت احراز و اثبات گردد از باب افترا مبتوان نتیجه گرفت

با درود
به نطر می‌رسد بهتر است شکایت ممانعت از حق حقوقی به استناد سبق تصرف مطرح بفرمایید.
در افترا باب سوء نیت احراز شود‌.

با سلام
در جرم افترا ابتدا باید سوء نیت ثابت بشود اگر مدارکی دال بر جرم دارید می توانید اقدام کنید