خیار تدلیس و فسخ قرارداد

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۲۸ #80369806

واحدی با پارکینگ و انباری فروختم و پارکینگ در سند ثبت است و در هر صورت پارکینگ این واحد محفوظ است
خریدار به دلیل اینکه پارکینگ واحدی دیگر زمانی که ماشین را پارک می کند تردد تقریبا غیر ممکن می شود (این واحد هم پارکینگ سندی دارد)
می خواهد مبایعه نامه را فسخ کند و دلایل خود را این می داند:
۱- روی تعداد پارکینگ های این ساختمان شکایت وجود دارد.
۲-در مورد شکایت داشتن تعداد پارکینگ ها به خریدار اطلاع داده نشده
۳- می خواهد از اختیار تدلیس برای فسخ قرارداد استفاده کند
آیا می تواند فسخ مبایعه نامه را انجام بدهد؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به شرایطی که فرمودید تدلیسی رخ نداده است و از طریق تدلیس نمی تواند قرارداد را فسخ کند

اما می تواند از طریق زیر اقدام کند
ادله فسخ قرارداد اجاره توسط مستاجر، باید قابل پذیرش در دادگاه باشند. قانون مدنی در ماده ۴۷۹، عیوبی که سبب فسخ قرارداد اجاره می شود را به این صورت بیان کرده است که این عیوب، باید به صورتی سبب نقصان منفعت یا صعوبت در انتفاع شوند. عیوبی که باعث نقصان منفعت شوند در واقع مشکلاتی هستند که موجب می شود بخشی از ملک غیر قابل استفاده باشد. به طور مثال، اگر شخصی پس از اجاره ملک، متوجه شد که یکی از سقف اتاق های آن در هنگام بارندگی نم داده و آب باران از آن می ریزد، حتی با وجود قابل استفاده بودن سایر اتاق ها می تواند با موجر توافق کند که اتاق به هزینه موجر تعمیر شده یا قرارداد اجاره را فسخ کند.

عیوبی که سبب صعوبت در انتفاع می شوند، آن دسته از نواقص هستند که کاربری ملک را با مشکل مواجه می کنند. به طور مثال، اگر شخص پس از اجاره ملک متوجه شود سیستم گرمایش آب ملک، به درستی عمل نمی کند، به دلیل مشکل شدن استفاده از شوفاژ و حمام و … می تواند اقدام به فسخ اجاره نماید.