آیا ایشان تنها با ارایه شاهد در دادگاه میتواند ادعای خود را ثابت کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۴ #80127389

اینجانب از یک ملک سند ثبتی دارم و ۳۰ سال سابقه تصرف دارم. شخصی با ارایه شهود در دادگاه ادعای مالکیت از ملک مزبور را دارد و علیه اینجانب شکایت ابطال سند و اثبات مالکیت مطرح کرده است. میخاهم بدانم آیا ایشان تنها با ارایه شاهد در دادگاه میتواند ادعای خود را ثابت کند یا خیر. ایشان هیچگونه سند و مدرکی نیز ندارند.
آیا رای وحدت رویه در این خصوص هست یا خیر

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ..

در ادله اثبات دعوا به ترتیب درجه ، شهادت شهود تاب مقاومت در برابر سند رسمی را ندارد .

با عنایت به اینکه بر اساس نظریه شورای نگهبان، ماده ۱۳۰۹ قانون مدنی از این نظر که شهادت بینه را در برابر اسناد معتبر فاقد ارزش دانسته، خلاف موازین شرع شناخته و ابطال گردیده است بنابراین دعوای ابطال اسناد رسمی با استناد به شهادت شهود مسموع است.

احتمال اثبات مالکیت با شهود وجود دارد.