آیا میتوانم فقط دانگ خودم را بفروشم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۸,۸۴۵ #80011481

با سلام
به مقدار یک دانگ از شش دانگ ملکی (آپارتمان ۶۰ متری )متعلق به من میباشد. الباقی دانگ ها متعلق به خواهر و برادرم ومادرم میباشد و در حال حاضر مادرم ساکن ملک فوق می باشد. من میخواهم سهم خودم را بفروشم ولی خواهر و برادرم راضی به اینکار نمیباشند و میگویند تا زمانی که مادرم در قید حیات است و در این آپارتمان زندگی میکند نباید ملک را فروخت. البته ملک وراثتی نیست و هر شخص از مالکین سند تفکیک شده به مقدار دانگ خود دارد.
برای فروش سهم خود باید چیکار کنم؟
آیا باید از ایشان شکایت کنم؟
آیا میتوانم فقط دانگ خودم را بفروشم؟
ممنون به جهت پاسخ وخسته نباشید.

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هریک از مالکان مشاع بدون اجازه دیگر مالکان، حق دارد نسبت به سهمی که مالک است، اقداماتی از قبیل: فروش و اجاره را انجام دهد. به این‌گونه اقدامات در اصطلاح «تصرفات حقوقی» گفته می‫شود.

سلام می توانید تقاضای صدور دستور فروش ملک مشاع را نمایید

فروش ملک مشاع با عدم رضایت سایر شرکا قانونی نیست و هر قسمت از ملک مشاع متعلق ب تمامی شرکا در آن ملک است و ب نسبت سهم خود حق در مال مشاعی مالکیت دارند چنانچه شریکی خواهان فروش سهم خود است میتواند درخواست افراز مال مشاعی در صورت امکان دهد و پس از افراز سهم خود را بفروشد و یا بادیگر شرکا بر سر فروش مال مشاعی تراضی کند

با سلام ووقت بخیر
برای فروش ملک مشاع میتوان ابتدا از اداره ثبت دستورافراز گرفت و ازاداره ثبت دستور فروش ملک مشاع را درخواست کرد

با سلام
درصورت اصرار برای فروش می توانید درخواست دستور فروش ملک مشا را بکنید که اگر قابل افراز نباشه فروخته میشه و اگر قابل افراز باشه برای سهم هر کسس بعد از تقسیم سند شش دانگ جداکانه صادر و قادر به فروش سهم خود میشوید

سلام
مراحل فروش ملک مشاع:

مرحله اول؛ در مورد ملک ، پلاک ، زمین و مستغلات مبنی بر غیرقابل افراز بودن،تصمیم یا حکم قطعی باید از مراجع قانونی صالح چه از طریق اداره ثبت و چه ازطریق دادگاه صادر شود.

مرحله دوم؛ امکان در خواست فروش ملک مشاع، توسط هر یک از شرکاء ممکن است. یعنی هر یک از شرکا به تنهایی می‎تواند با مراجعه به مراجع صالح درخواست فروش ملک مشاع را بدهد.

مرحله سوم؛ مجوز فروش ملک مشاع باید از طریق دادگاه صادر شود و بدون مجوز نمی‎توان ملک مشاع را فروخت .به این معنا که یکی از دو شریک پس از مراجعه به دادگستری و درخواست فروش ملک مشاع غیرقابل افراز، از دادگاه مجوزر فروش ملک را بگیرد و بدون داشتن این مجوز امکان فروش ملک وجود ندارد.

مرحله چهارم؛ ملک از طریق مزایده فروخته شود. در مزایده، کارشناس ، قیمت پایه برای ملک تعیین می­‎کند و کسی برنده مزایده است که بالاترین قیمت را پیشنهاد کرده باشد.

نکته حائز اهمیت این‎ است که غیبت شرکاء یا شخص ثالث در جلسه مزایده مانع از انجام مزایده نیست و همان شخصی که درخواست فروش ملک مشاع کرده است خودش هم می‎تواند خریدار ملک مشاع باشد.