انحصار وراثت چطور انجام بشود؟

پرسیده شده
۲۴ پاسخ ۱۹۱ #80005732

با سلام
ببخشید سوالی خدمت شما داشتم در مورد وراثت
پدر من ۳ روز پیش فوت کردند من ۲ عمه و یک عمو دارم و مادرم هم هنوز در قید حیات هستند در حال حاضر ارث چگونه و به چه صورت تقسیم می‌شود البته من فرزند خوانده ی این خانواده هستم

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۲۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
طبق قانون، افراد برای ارث بردن از یکدیگر باید رابطه خونی و نسبی داشته و یا اینکه زن و شوهر باشند. در غیر این صورت امکان ندارد که بتوانند از یکدیگر ارث ببرند. بنابراین با توجه به قوانین، تعلق ارث به فرزند خوانده وجاهت قانونی ندارد. همانطور که می‌دانید بعد از فوت فرد، اولین قدم برای مراحل تقسیم ارث، گرفتن گواهی انحصار وراثت است و در انحصار وراثت فرزند خوانده جایگاهی ندارد چون جز ورثه محسوب نمی‎شود. حتی اگر اسم فرزند خوانده در شناسنامه شخصی که او را به فرزند خواندگی پذیرفته وارد شده باشد باز هم از ارث محروم است.
با احترام حاجی زاده

باسلام
شما ارث نمیبرید مادرتان اول مهریه را میگیرید سپس یک هشتم با بقیه وراث خواهد برد

با سلام
وراث پدر شما،مادرتان و عمه و عمویتان میباشد که ۱/۴متعلق به مادرتان و بقیه به عمه و عمویتان تعلق میگیرد و شما با توجه به اینکه فرزند خوانده میباشد ارث به شما تعلق نمیگیرد

با سلام.ارث به همسر و فرزندان میرسد.به فرزندخوانده ارث نمی رسد.

درود بر شما
ارث به مادر شما و شما می رسد و عمو و عمه حقی ندارند.

با سلام و عرض تسلیت.

مادر و فرزندان ارث می برند و شما باید ابتدا از طریق شورای حل اختلاف انحصار وراثت نمایید. دیون متوفی را پرداخت و طلب های وی را وصول نمایید و سپس تقسیم ارث به نسبت قانونی صورت می گیرد. مادر یک چهارم و فرزند پسر دو برابر فرزند دو دختر ارث می برد.

با سلام و احترام
ارث به طبقه اول وراث‌یعنی فرزند و همسر می رسد