ایا دیه را میتوان قسطی داد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۲۸ #79875463

اگر قتل گروهی باشد و خانواده مقتول دیه بخواهند میشود قسطی پرداخت کرد؟ ینی دو نفر نقد بدهند و یک نفر قسطی؟

مشاوره حقوقی دیه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

حتما میبایستی رضایت خانواده مقتول را جلب کنید در غیر اینصورت قابل تقسیط نیست

سلام
پرداخت دیه به صورت اقساط در صورتی ممکن خواهد بود که شما رضایت خانواده مقتول مبنی بر این موضوع را جلب نمایید در غیر این صورت باید نقدا پرداخت شود

بسمه تعالی : بستگی به نظر قاضی اجرای احکام و قاضی دادگاه صادر کننده رای دارد .. زیرا در قانون مهلتی نیز برای پرداخت دیه عمد و شبه عمد و خطای محض بترتیب.یک سال و دو سال و سه سال از زمان وقوع جنایت یا خادثه است که هرسال باید بسهم مساوی پرداخت شود مثلا خطای مخض هر سال یک سوم .شبه عمد طی دوسال هرسال نصف دیه باید پرداخت گردد

با سلام خدمت دوست عزیز.
متاسفانه پاسخ منفی است و تقسیط در دیه با نظر ولی دم بوده و درغیر اینصورت یکسال فرصت از زمان وقوع جرم نسبت به پرداخت دیه را دارید.
موفق باشید.

با سلام و درود
امکان قسطی کردن نیست مگر با قبول اولیای دم، زیرا دیه حق ولی دم است و ظرف یکسال از تاریخ قتل باید پرداخت شود.
موفق باشید.

سلام. دیه عمد باید ظرف یکسال پرداخت شود. اما در قانون فقط دیه شبه عمد و خطای محض میتونه قسطی پرداخت بشه.. در هر حال در این مورد شما ، چون محازات قصاص میباشد و این اهرم در دست صاحب قصاص است. ،بایستی یا توافق کنید یا نقدا بدید، وگرنه گذشت خودش رو اعلام نمیکنه