اگر بدهکار فوت شود خسارت تاخیر تادیه تا زمان فوت میشود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۶۶۰ #79850767

با سلام ببخشید با توجه به ماده ۵۲۲ ایین دادرسی مدنی بدهکار محکوم به خسارت تاخیر تادیه میشود اگر بدهکار فوت شود خسارت تاخیر تادیه تا زمان فوت میشود؟ممنون

مشاوره حقوقی قراردادها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و وقت بخیر
بطور کلی هر کسی که دینی برعهده دارد، فوت کند، از تاریخ فوت او نمی‌توان خسارت تاخیر تادیه‌ دریافت کرد.خسارت تاخیر تادیه زمانی ایجاد می‌شود که مدیون توانایی پرداخت دین خود را داشته باشد، ولی از پرداخت آن خودداری کند. اما زمانیکه مدیون فوت کرده است، اساسا نمی‌توانسته بدهی‌اش را بپردازد. پس به تبع فوت، خسارتی هم نسبت به او تعلق نمی‌گیرد.البته که نسبت به زمان قبل از فوت مدیون، همچنان خسارت تاخیر تادیه قابل دریافت است.این رویه عملی اکثر دادگاه ها می باشد.
موفق باشید

سلام بله تا تاریخ فوت قابل محاسبه است

سلام این موضوع اختلافیست، اما معمولا خسارت تاخیر تادیه برای قبل از فوت مدیون حساب میشود

باسلام مطابق قانون خسارت تاخیر تادیه تا زمانی که ماترک پرداخت شود قابل وصول است حساب می شود و به شما پرداخت خواهد شد

اگر در دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه تا زمان اجرای حکم مطالبه کرده باشید باید تا وقتی که طلب پرداخت میشود به شما محاسبه گردد اما چون مورد اختلافی است امکان اینکه بعد از فوت خسارت تعلق نگیرد نیز وجود دارد.

بلی ، تا زمان فوت شخص محاسبه و بدهی و دیوت از ماترک کسر و مابقی به وراث می رسد.

با سلام
خسارت تاخیر تادیه تا زمان پرداخت از ماترک قابل وصول هست