مرد میتونه اون اموال و پس بگیره؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۴۰ #79806253

سلام خسته مباشین
یکی از اقوام ما با زنش مشکل پیدا کرده بعد زن بدون اجازه شوهر یک ماه از خونه میره بیرون بعد یه پیغام مبنی بر گرفتن اموالی که مرد بنام ژن کرده میکنه سوال من اینه ایا مرد میتونه اون اموال و پس بگیره؟؟و بگه چون زنش بوده ینامش کرده الان یه شکایت برای خروج ازز منزل کنه و اموالشو پس بگیره؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورت اثبات موضوع و انتقال مال توسط مرد از طریق رسید بانگی و شهادت شهود امکان بازپس گیری امول ممکن می باشد

در صورتی که به صورت هبه منتقل کرده باشد می تواند از هبه رجوع کند

با توجه به رای دیوان که هبه به همسر را هبه معوض تلقی کرده بدین صورت که زن با زندگی زناشویی و تامین ارامش همسر از لحاظ معنوی عوض هبه محسوب میگردد قابل استرداد نیست

باتوجه به ماده ۸۰۳ قانون مدنی بعد از قبض نیز واهب می‌تواند به ابقاء عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در صورتیکه
هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد. دادخواست تمکین ثبت نمایید.

سلام و درود، ضمن تایید نظر همکاران گرامی اشاره می گردد که، برای پاسخ نهایی به این موضوع باید نوع قرارداد ها و نیز وضعیت اموال مذکور بررسی گردد؛ آرزوی بهروزی.

با سلام
ابتدا باید مشخص شود آن اموال در قالب چه قراردادی به زوجه منتقل شده تا بتوان اظهار نظر نمود.
در خصوص ترک منزل بدون اجازه توسط زوجه شما میبایستی ابتدائا مراتب را ضمن ارسال اظهارنامه به ایشان اعلام نمایید تا پرداخت نفقه از شما ساقط شود وسپس طرح دعوی الزام به تمکین نمایید.

هبه در شرایط خاص قابل پس گرفتن است .