آیا کمیسیون ماده صد با وجود شاکی خصوصی میتواند رای به جریمه نقدی بدهد؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۵۱۱ #79559227

سلام، همسایه روبروی من در حال ساخت و ساز است و مجوز پنج طبقه دارد اما اقدام به ساخت طبقه ششم نموده . بنده به شهرداری شکایت کردم و مدتی کار را متوقف کردند اما امروز شروع به فعالیت برای ساخت طبقه ششم نموده. به شهرداری مراجعه کردم میگویند کمیسیون ماده صد رای به جریمه نقدی داد و ایشان میتواند طبقه ششم را احداث کند.
آیا با وجود شاکی خصوصی میتواند کمیسیون ماده صد جریمه نقدی نماید؟
آیا بنده میتوانم به دیوان شکایت کنم؟ اگر راهکاری وجود دارد راهنمایی فرمایید. متشکرم

مشاوره حقوقی ملکی
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض ادب، اقدام شما در خصوص اعلام به شهرداری مبنی بر ساخت و ساز مخالف مفاد پروانه دیگری، صرفا جنبه اعلامی دارد و شکایت یا اعتراض تلقی نمی شود.

در ساخت و سازهای غیرمجاز، موضوع ماده صد قانون شهرداری ها، شهرداری، شاکی محسوب می شود و متخلف، طرف شکایت و کمیسیون مقرر در ماده صد یاد شده، مرجع رسیدگی.

فلذا شما، سمتی در پرونده متشکله در کمیسیون ماده صد نداشته اید و ندارید.

صدور رای به جریمه هم از اختیارات این کمیسیون است.

با قطعی شدن رای کمیسیون و تعیین تکلیف حریمه در پرداخت، مالک می تواند طبقه ششم را هم احداث کند و در گواهی عدم خلاف وی، این طبقه هم درج خواهد شد.

اما به عنوان شاکی به تصمیم کمیسیون ماده صد، با فرض این که ساخت و ساز مزبوط به نحوی مخل و مزاحم حقوق قانونی اشخاص ثالث مثلا شما می باشد، می توانید به دیوان عدالت اداری شکایت طرح کنید. اما مدنظر داشته باشید که دیوان نسبت به این گونه شکایت، رسیدگی از باب شکلی به پرونده اعتراض شده دارد و وارد ماهیت نمی شود، فلذا به نظر می رسد اگر مسیر رسیدگی در کمیسیون ماده صد منطبق با قانون طی شده باشد و احداث طبقه ششم هم از نظر اصول شهرسازی، فنی و بهداشتی، مورد تایید مهندس ناظر و نظام مهندسی و حوزه فنی و شهرسازی شهرداری واقع شده باشد، نتیجه ای برای شما به نظر متصور نیست.

بادرودوسلام ازطریق دیوان عدالت اداری قابل پیگیری می باشد.

سلام متاسفانه قانون ماده ۱۰۰ شهرداری که رئیس محترم قوه قضاییه هم فرمودند گاهی با پرداخت جریمه مصوباتی را صادر می نماید لذا پیشنهاد بنده به شما این هست که از طریق دیوان عدالت پیگیری نمایید.

بله میتواند و جزو اختیارات قانونی کمیسیون مربوطه است.

بااحترام
شما باید از شهرداری به دیوان شکایت نمایید

با احترام میتوانید از طریق دیوان عدالت اداری شکایت کنید

سلام
شما می توانید از طریق دیوان عدالت اداری شکایت نمایید نسبت به تصمیم شهرداری