از پلاک شکایت شده و طبق کروکی شاکی مقصر شناخته شده است؛ چه باید کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۱۹ #79483202

اگه از پلاک ماشینی شکایت به عمل بیاد به فرض پلاک بنام شخص دیگری باشه و فردی یک ماه پیش تصادف با اتومبیلی داشته و صحنه را ترک کرده الان از پلاک شکایت شده و طبق کروکی شاکی مقصر شناخته شده اس مشکل را چگونه میتوان رفع کرد

مشاوره حقوقی تصادفات
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

احتمالا منظورتون اینه که صاحب پلاک مقصر شناخته شده است نه شاکی.در واقع مشتکی عنه هستند و مقصر شناخته شدن شاکی قدری با متن سوال همخوانی ندارد.در چنین حالتی یا تصادف جرحی بوده یا خسارت مالی.در هر دو حالتش پرونده تشکیل میشه و در حین رسیدگی صاحب پلاک باید با ارایه مدارک و مستندات ثابت کنه که صرفا پلاک منصوب بر روی خودرو به علت عدم تعویض پلاک به نام ایشان هست و مقصر سانحه و راننده واقعی مقصر فرد دیگری هست.با معرفی فرد مذکور و اثبات موضوع عدم تعویض پلاک میتواند بار مسیولیت و محکومیت را بر مقصر واقعی تحمیل کند.البته در اینجا باید دید خودروی مقصر بیمه نامه معتبر داشته یا نه.چون میشود خسارت یا دیه را از محل بیمه پرداخت کرد.در هر حال اگر اقدامی برای دفاع انجام نشود امکان دارد محکومیت علیه فردی که صاحب پلاکه صادر بشود.به همین علت هست که همیشه تاکید میشه تعویض پلاک را انجام دهید.رویه غلطی هم در بین معامله گران خودرو وجود دارد که به جای اقدام به تعویض پلاک وکالت میدهند که خریدار اینکار را برایشان انجام دهد.این شیوه اعطای وکالت مبنای عقلی ندارد چون عنایت داشته باشید که خریدار متضرر عدم تعویض پلاک نیست که بخواهد در اسرع وقت طبق وکالتنامه اعطایی اینکار را انجام دهد.اینجا تنها خطری که برای خریدار وجود دارد اینه که موقع انتقال سند در صورت منقضی شدن وکالتنامه یا باطل شدن آن با مشکل مواجه میشود و باید به طرفیت ورثه دعوی الزام به سند بدهد.بسته به نوع وکالتنامه ها اغلب افراد بدون انتقال رسمی خودرو و تعویض پلاک چون وکالت در توکیل دارند خودرو را می فروشند که همین موضوع خودش سبب تشدید دردسرها میشود.بهتره فروشنده خودش تعویض پلاک را انجام بدهد و بابت الباقی مراحل وکالت به خریدار بدهد چون بعد از اینکه پلاک برداشته شد خریدار مجبوره ادامه مراحل رو بره.البته رویه عملی پلیس هم الان طوریه که تمامی مراحل در یک روز انجام میشه و به همین علت عاقلانه ترین کار اینه که یک روز وقت صرف کنید و از دردسرهای محتمل آتی بپرهیزید.

سلام ، ادعای شما خلاف اصل بوده و طبق دلایل موجه قانونی باید واسه رفع اتهام خودتون اقدام کنید ، بهرحال اینکه از پلاک مزبور شکایت شده هم بلاتکلیف و معطل نخواهد موند و شما موظف هستید نسبت به روشن کردن ابهام در مورد راننده خاطی در دادگاه اقدام کنید