آیا این خانه جزء اموال متوفی می باشد و به آن مالیات بر ارث تعلق می گیرد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۸۹ #78986222

با سلام. شخصی خانه ای را در سال ۹۹ پیش خرید کرده و دارای قولنامه ثبتی می باشد. در سال ۱۴۰۰ این شخص(خریدار) فوت کرده و هنوز خانه تکمیل و تحویل داده نشده است و مبلغی از خرید خانه بابت انتقال سند و تحویل خانه نیز باقیمانده است. حال سوال اینجاست که آیا این خانه جزء اموال متوفی می باشد و به آن مالیات بر ارث تعلق می گیرد، یا باید وراث با فروشنده توافق کرده و خانه به نام وراث سند زده شود و نیازی به ارائه اظهارنامه به اداره مالیات در مورد این خانه به عنوان اموال متوفی نیست.

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نیازی نیست که در اظهارنامه مالیات بر ارث ذکر شود، ورثه با گواهی مالیات بر ارث می توانند اقدام کنند.

باسلام ، امکان توافق وجود دارد لیکن بعید است فروشنده بپذیرد و وراث را برای اخذ فرم ۱۹ مالیاتی راهنمایی خواهد کرد...

اگر به نام وراث سند بخورد در اظهارنامه مالیاتی ذکر نشود.

با سلام
در صورتیکه توافق حاصل شود اموالی تعلق نمی گیرد

از اموال متوفی است اما اگر با فروشنده توافق شود تا به نام وراث سند بخورد نیازی به معرفی به دارایی برای مالیات نیست

با درود چنانچه توافق با فروشنده حاصل شود و سند بنام وراث گردد نیازی به ارائه اظهارنامه نیست .

باسلام، از اموال متوفی است